Församlingarnas internationella arbete

Svenska kyrkans internationella arbete arbetar med långsiktig utveckling, katastrofhjälp och påverkansarbete tillsammans med kyrkor och organisationer över hela världen.

I kyrkoordningen för Svenska kyrkan står att varje församling "får lämna bidrag till internationell diakoni och mission".

Nationell nivå ska "samordna Svenska kyrkans och dess församlingars ansvar för internationell mission och internationell diakoni".

I de flesta församlingarna i Stockholms stift finns en internationell grupp och/eller ombud för Svenskakyrkans internationella arbete. Kontakta din församling eller Margareta Wennlund (kontaktuppgifter finns längst ner på denna sida) om du vill delta i din församlings internationella arbete.
Sök din församling.

Just nu är två medarbetare utsända från församlingar i Stockholms stift; Jonas Bodin och Mikael Wiking. Läs mer om Jonas och Mikael nedan.

Kontakt för internationellt arbete i Stockholms stift

Margareta Wennlund

stiftshandläggare