Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift Webbplats

Krister Stendahl Memorial Lecture

Krister Stendahl Memorial Lecture hålls på hösten varje år till minne av Krister Stendahl, biskop i Stockholms stift 1984-1988 och tidigare professor i bibelvetenskap och dekanus vid Harvard Divinity School i USA.

Migration: A Chance for Metanoia

Medelhavsmuseet 30 augusti kl 10-12
Årets föreläsning till Krister Stendahls minne hålls av teol. dr. Regina Polak, som är lektor i praktisk teologi vid Wiens universitet. Hennes forskning handlar om religiösa förändringsprocesser i Europa, och religion i migrationens kontext. Hon är rådgivare till den tyska katolska biskopskonferensens migrationskommission.

Föreläsningen kommer att hållas inom ramen för heldagskonferensen Teologi i migrationens tid, och har rubriken Migration: a Chance for Metanoia. ”. Regina Polaks tes är alltså att migrationen kan ses som en möjlighet till metanoia, det ord Nya testamentet använder för omvändelse.

Föreläsningen arrangeras som alltid i samarbete med Paideia, The European Institute for Jewish Studies in Sweden.

Det finns ett fåtal platser för den som vill lyssna till föreläsningen utan att delta i hela konferensen. Ingen avgift. Anmälan senast 15 augusti till Malin Norrby .