Svenska kyrkan Stockholms stift

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Välkommen till det ignatianska nätverket i Stockholms stift!

Genom att anmäla dig till nätverket får du information om endagsretreater, föredrag och andra arrangemang med anknytning till ignatianskt inspirerad andlighet som anordnas i församlingar inom Stockholms stift

Det ignatianska nätverket är öppet för alla intresserade, oavsett samfund eller yrke och tjänst i kyrkan. Vi har för närvarande cirka 150 medlemmar och bjuder varje termin in till olika programträffar med anknytning till andlig vägledning och ignatiansk spiritualitet. Inom nätverket finns en särskild programgrupp som förbereder dessa träffar.

Utbildningar för följeslagare

Ett särskilt kursteam arbetar med utformningen av våra utbildningar. En tvåårig utbildning för andliga följeslagare finns.

Vägledda retreater

Varje år anordnas vägledda retreater på katolska stiftsgården Marielund. En retreat är i allmänhet sex dagar. Retreaten betonar tystnad och egen bön. Varje dag träffar du en följeslagare, som tillsammans med dig hittar bibeltexter och hjälper dig att urskilja Guds tilltal till dig. Mässa firas dagligen. Verksamheten sker i samverkan med Stockholms stift.

Gå med i nätverket

Anmäl ditt intresse till:
Andreas Holmberg
Andreas Holmberg

Programverksamheten

Kontaktperson:
Ulf Lindgren Ulf Lindgren 

Utbildningar

Kontaktperson:  Cecilia Wadstein
cecilia.wadstein@svenskakyrkan.se

Retreater

Kontaktperson: Ulla Örtberg
ulla.ortberg@telia.com