Foto: Marcus Engström

Samisk församlingsverksamhet

Hagsätra kyrka i Vantörs församling har nu fått stiftets uppdrag att inrymma den samiska kyrkliga verksamheten inom sin församling.

Kalender för samiska gudstjänster i Hagsätra kyrka

Äntligen ser det ut som att vi kommer att kunna återuppta våra samiska träffar i kyrkan! Vi möts som förr i Hagsätra kyrka följande söndagar: 26 september, 31 oktober och 28 november. Träffen i november infaller den första advent och till det tillfället har vi bjudit in prästen och författaren Bo Lundmark att komma för att fira mässa på samiska med oss. Nytt för i år är att vi inleder alla söndagar med kaffe och samvaro klockan 17 och så firar vi gudstjänst klockan 18.00.

Torsdagen den 16 december möts vi också i Hagsätra kyrka klockan 17 och julfikar tillsammans och sjunger julens sånger och psalmer. Nu hoppas vi att vi kan ses som planerat och att vi alla håller oss friska!

Välkomna!

Från Botkyrka till Lofsdalen - samtal med Bo Lundmark
Se filmen med Bo Lundmark där han samtalar med Beatrice Lönnqvist, kyrkoherde i Botkyrka om sin tid som präst i Sapmi.

För mer information kontakta Lovisa Tideström Underdal, präst i Vantörs församling, lovisa.underdal@svenskakyrkan.se, tel 08-556 572 35

Den samiska nationaldagen

Den 6 februari firas den samiska nationaldagen i Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Den 6 februari 1917 hölls det första samiska landsmötet och samer samlades  för första gången för att arbeta för gemensamma intressen över hela Sameland - Sápmi.

Läs mer om samiskt på Svenska kyrkans webb