Samiskt församlingsarbete

Maria kyrka i Jakobsberg, Järfälla församling har stiftets uppdrag att inrymma den samiska kyrkliga verksamheten inom sin församling.

Maria kyrka

Här görs det samiska synligt i bland annat gudstjänster och temadagar. En god samverkan med samiska föreningen i Stockholm finns.

Komminister Marita Ollén 08-580 319 11
Marita Ollén

Samiskt rikskonfirmandläger

Marita Ollén är också en av ledarna för det årligen återkommande samiska rikskonfirmandlägret.

Den samiska nationaldagen

Den 6 februari firas den samiska nationaldagen i Sverige, Norge, Finland och Ryssland.  Det var just den 6 februari 1917 som det första samiska landsmötet hölls och samer samlades  för första gången för att arbeta för gemensamma intressen över hela Sameland - Sápmi.