Samiskt församlingsarbete

Hagsätra kyrka i Vantörs församling har nu fått stiftets uppdrag att inrymma den samiska kyrkliga verksamheten inom sin församling.

Samiskt rikskonfirmandläger

Vill du konfirmeras, och samtidigt lära dig mer om dina samiska rötter och om samiskt språk och kultur? Hör av dig till Marita Ollén, marita.ollen@svenskakyrkan.se  som kan berätta mer om det samiska rikskonfirmandlägret!

Den samiska nationaldagen

Den 6 februari firas den samiska nationaldagen i Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Den 6 februari 1917 hölls det första samiska landsmötet och samer samlades  för första gången för att arbeta för gemensamma intressen över hela Sameland - Sápmi.