Stjärnvandringen 14 september 2024

Gemensam pilgrimsvandring med tema Vandra varsamt, hållbar utåt och hållbar inåt

Foto: Magnus Aronson

Den gemensamma årliga Stjärnvandringen är planerad till lördagen den 14 september. Vandringar går från er församling in till stan där vi har en gemensam mässa kl 16.00 i Finska församlingen. 

Genom vandringar i olika längd och svårighetsgrad kan många vara med. En vandring är ett tryggt sammanhang där de som vandrar tillsammans ger rum för både en inre och yttre resa, delar det som är svårt och kan inspirera till konstruktivitet istället för hopplöshet utifrån kristen tro. 

Låt oss gå tillsammans och låt oss som kyrka bidra med en trygg plats för de svåra samtalen och för att dela försoningens hoppfullhet.

Om Stjärnvandring

Stjärnvandring är namnet på den årliga tradition med pilgrimsvandringar som startar från olika ”stjärnspetsar” i olika församlingar/stadsdelar på morgonen och strålar samman i en av våra innerstadskyrkor på eftermiddagen. 

Info till församlingar 

Har ni frågor kontakta jonas.bodin@svenskakyrkan.se 

  • namnge era pilgrimsvandringar med "stjärnvandring", ”Vandra varsamt, hållbar utåt och hållbar inåt” eller ”Vandra varsamt”
  • på webben, tagga in era pilgrimsvandringar med ämnesområdet: ”pilgrim” och ”pilgrimsvandring” så kommer de in i stiftets kalender också 

Samtalsmaterial

Diskussionsmaterial utgående från herdabrevet Gud såg att det var gott – Att vara människa och kyrka i klimatnödens tid. Klicka på bilden för att öppna materialet i pdf-format.