Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon:+46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jubilate - årets kyrkomusikaliska fest

Jubilate - Stockholms stifts årligen återkommande kyrkomusikaliska fest arrangeras i Adolf Fredriks kyrka 31 januari -1 februari 2020 .

Festligheterna inleds med psalmsångskväll på fredagen. På lördagen blir det Jubilatekonsert och utdelande av Sankta Cecilaipriset. Lördagen avslutas med mässa med nyskriven musik av Birgitta Flick till psaltarpsalmstexter.

Fredag 31 januari klockan 19 - SJUNG UT!

Välkommen att sjunga psalmer och körsånger till orkester och orgel. På programmet står älskade psalmer, välkända körsånger och önskepsalmer. Du är välkommen att delta oavsett om du är körsångare eller helt enkelt bara tycker om att sjunga. Uppvärmningsrepetition från kl 18.00.
Birgitta Snickars, orgel
Per-Olov Larsson, orgel
Stockholm Concert Orchestra
Enskede kammarkör
Förbundsdirigent Karin Oldgren och dirigent David Åberg

Lördag 1 februari klockan 15 MUSIKMÄSSA ’’BARN I GUDS TID’’

Kom och fira mässa tillsammans med barn- och diskantkörer från Vallentuna, Huddinge och Adolf Fredriks församling.
Anna Levin, präst
Jonas Pettersson, församlingspedagog
Isabel Josephson, liturg
Johan Näslund och Erika Nilsson, flöjt
Gunilla Sundin, klarinett
Katarina Ekberg Trollhagen, kontrabas
Ulrik Nilsson, vibrafon
Per-Ove Larsson, orgel
Karin Eriksrud Solén och Henrik Johansson, dirigenter

JUBILATEKONSERT OCH UTDELNING AV SANKTA CECILIAPRISET klockan 16.30

Körkonsert med körer från Lidingö, Saltsjöbaden och Adolf Fredriks församling. Musik av bland annat Zoltán Kodály, Laudes Organi för kör och orgel.

Biskop Andreas Holmberg delar ut Sankta Ceciliapriset, Stockholms stifts kyrkomusikaliska pris, som delas ut årligen och syftar till att främja musiken i Stockholms stifts församlingar.

Medverkar gör:
Adolf Fredriks kyrkas kammarkör med dirigent Christoffer Holgersson Vokalensemblen Alicia med dirigent EvaMarie Agnelid
Lidingö Motettkör med dirigent Annika Hudak
Per-Ove Larsson, orgel

MÄSSA ’’LYSSNA’’ klockan 18

Mässa med nyskriven musik av Birgitta Flick till psaltarpsalmtexter – ett möte mellan kyrkomusik och samtida jazzimprovisation.
Sara Garpe, stiftsadjunkt
Vokalensemblen i Sundbyberg med dirigent Rikard Karlsson Lindberg
Sofia Lærkfors-Ågren, röst
Eva Lindal, violin
Ragnhild Kvist viola
Birgitta Flick, tenorsax och komposition
Simon Skogh, trombon
Martin Edin, piano
Mauritz Agnas, kontrabas
Sebastian Voegler, trummor

Fri entré

Arrangörer: Adolf Fredriks församling, Stockholms stift och Stockholms stifts Kyrkosångsförbund.