Jubilate - årets kyrkomusikaliska fest

Jubilate - Stockholms stifts årligen återkommande kyrkomusikaliska fest i Stockholms stift äger i år rum den 3 februari i Gustaf Vasa kyrka.

I år firas Jubilate i Gustaf Vasa kyrka med två konserter. Först sjunger runt 200 gosskorister Carols och kyndelsmässomusik.

Firandet fortsätter med en körkonsert, som bland annat innehåller ett unikt framförande av Stravinskys Psalmsymfoni för kör och orkester.

Stiftsdirektor Fredrik Lidé delar ut Stockholms stifts kyrkomusikaliska S:ta Ceciliapris till årets vinnare.
Läs mer om vinnarna här

Lördagen den 3 februari
Festkonsert med Ceciliaprisutdelning
Gustaf Vasa kyrka, Odenplan.

Kl 15.00 Gosskörskonsert med 200 körsångare
Körer från Danderyd, Katarina, Kungsholm, Storkyrkan, Täby och Österåker
Stockholms Gosskör

Karin Skogberg Ankarmo, Magnus Bergman och Gregory Lloyd leder och ackompanjerar

Kl 16.00 Kör- och orkesterkonsert
Igor Stravinsky Psalmsymfoni för kör och orkester
Matthew Peterson Lux Aeterna
Sven-David Sandström Psalm 150
Aaron Copland Fanfare for the Common Man

Hägerstens kammarkör
Gustaf Sjökvists kammarkör
Sankt Matteus kör
Orkestern Filialen
Dirigenter: Kerstin Börjeson och Sonny Jansson

Årets Ceciliapris delas ut av Fredrik Lidé.

Fri entré

Arrangörer: Gustav Vasa församling, Stockholms stift och Stockholms stifts Kyrkosångsförbund.