Foto: Alex Giacomini/Ikon

Efterlysning: Unga som vill skriva egna sånger och psalmer!

Vi söker unga personer som själva skriver text och/eller musik. Vi letar efter unga i åldern 15 till 30 år som vill skriva allsånger – alltså framtidens psalmförfattare och tonsättare!

Vi söker unga personer som själva skriver text och/eller musik och vill anta utmaningen att skriva allsånger för konfirmander, ungdomsgrupp eller gudstjänst – framtidens psalmförfattare.  

De kommer få hjälp att bolla tro/teologi i texten och sångbarhet i vad gäller melodins omfång och rytmik. Man kommer få hjälp med notskrift vid behov för att ta med sig sången till sitt eget sammanhang eller för att skicka in som förslag till den nya psalmboken.

Kostar inget

Skrivarhelgen den 9-11 maj kommer att vara utan kostnad. Vi är i Sofia församling i en härlig miljö med sina kyrkstugor i Vitabergen på Södermalm i Stockholm. Karolina Brattgård Thoäng, präst och musiker i Enskede-Årsta församling, Tommie Sewón, sång och psalmförfattare, och Clara Alm, konsulent Svenska kyrkans Unga och musiker håller i skrivarhelgen. 

Antalet platser är begränsat till 15 platser, för att kursen ska kunna gå av stapeln behövs minst nio anmälda. Vi kommer göra ett urval för att få till en bra och blandad grupp.

När och var?

Datum: 9-11 maj, torsdagen börjar med en gemensamt fika kl 15. 
Plats: Sofia församling, vi träffas i församlingshemmet på Borgmästargatan 11
Kostnad: Det kostar inget att delta, mat ingår under helgen. 
Intresseanmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 30 april. Vid sen avanmälan kostar det 500 kr (sista avanmälningsdag är den 2 maj). Vid sjukdom visas läkarintyg. 
Frågor? Kontakta anna.pihl.linden@svenskakyrkan.se eller bettina@skuss.se.  

Arrangörer: Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift, Stockholms stifts Kyrkosångsförbund, Sofia församling, Sensus och Stockholms stift