Foto: Alex Giacomini/Ikon

Efterlysning: Unga som vill skriva egna sånger och psalmer!

Vi söker unga personer som själva skriver text och/eller musik. Vi letar efter unga i åldern 15 till 23 år som vill skriva allsånger – alltså framtidens psalmförfattare och tonsättare!

Arbetet med att ta fram en ny psalmbok i Svenska kyrkan pågår för första gången sedan 1986. Vi söker unga personer som själva skriver text och/eller musik och vill anta utmaningen att skriva allsånger för konfirmander, ungdomsgrupp eller gudstjänst – framtidens psalmförfattare!  

De kommer få hjälp att bolla tro/teologi i texten och sångbarhet i vad gäller melodins omfång och rytmik. Man kommer få hjälp med notskrift vid behov för att ta med sig sången till sitt eget sammanhang eller för att skicka in som förslag till den nya psalmboken.

Kostar inget

Skrivarhelgen den 12-14 maj kommer att vara utan kostnad. Vi är i Sofia församling i en härlig miljö med sina kyrkstugor i Vitabergen på Södermalm i Stockholm. Karolina Brattgård Thoäng, präst och musiker i Enskede-Årsta församling och Tommie Sewón, sång och psalmförfattare håller i skrivarhelgen. 

Antalet platser är begränsat till 15 platser, så vi kommer göra ett urval för att få till en bra och blandad grupp.

När och var?

Datum: 12-14 maj, fredagen börjar med en gemensam middag. 
Plats: Sofia församling, vi träffas i församlingshemmet på Borgmästargatan 11
Kostnad: Det kostar inget att delta, mat ingår under helgen. 
Anmälan: Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 17 april. Vid sen avanmälan kostar det 500 kr (sista avanmälningsdag är den 29 april). Vid sjukdom visas läkarintyg. 
Frågor? Kontakta Anna Pihl Lindén eller Bettina Klinke.  

Arrangörer: Svenska Kyrkans Unga i Stockholms stift, Stockholms stifts Kyrkosångsförbund, Sofia församling, Sensus och Stockholms stift