Nyheter från Stockholms stift

Aktuellt från Svenska kyrkan Stockholms stift

Prenumerera via RSS

Här finns Svenska kyrkan med på Stockholms bokhelg 16-19 maj

Publicerad:

Svenska kyrkan i Stockholms stift bjuder in till boksamtal, författarmöten och musik i ett antal kyrkor i staden, där personliga berättelser och angelägna teman möter kyrkans existentiella rymd. Fyra församlingar deltar med egna program under helgen. Här finns ett urval ur programmet och länkar för ytterligare information.

Spring för psykisk och fysisk hälsa – var med i Mental Health Run

Publicerad:

För nionde året i rad sponsrar Stockholms stift motionsloppet Mental Health Run. I år är det den 5 oktober som är datumet, och om du vill springa gratis kan du anmäla dig i Svenska kyrkans lag senast den 18 juni.

Här får långtidsarbetslösa stöd på väg mot framtida anställning

Publicerad:

Visste du att Svenska kyrkan kan stötta den som står långt utanför arbetsmarknaden? Marymodellen är ett program som är speciellt utformat för detta. Bland medlemmar i Svenska kyrkan är det 58 procent som i mycket hög grad eller i ganska hög grad anser att Svenska kyrkan bidrar till samhällsnyttan. Marymodellen är ett sätt.

Stockholm toppar insamlingslistan – så mycket har ni samlat in

Publicerad:

195 miljoner 694 tusen 524 kronor och 47 öre. Så mycket har Stockholms stifts församlingar dragit in till Act Svenska kyrkans arbete under perioden från 2015 till och med 2023. Det är mest av alla stift under perioden. Hela riket har samlat in 1 302 156 936 kronor (och 90 öre) under perioden. Alltså en bit över en miljard!

Konfaboom i stiftet − högsta andelen konfirmerade på tjugo år

Publicerad:

Andelen kyrkotillhöriga i Stockholms stift fortsätter minska, men med mindre än förut. Det visar 2023 års medlemsstatistik för Svenska kyrkan. Mest glädjande är att stiftets konfirmationssiffror är högre än på många år.