Festgudstjänst i Varbergs kyrka
Foto: Kent Pettersson

Varbergs församling

Välkommen till Varbergs församling. Vi möts till gemenskap med Gud och varandra, i gudstjänster, körer, ungdomsgrupper och samtal. Och, förstås, vid livets stora högtider i glädje och sorg.

Sommarmusik 2024

Kom och upplev musiken i Varbergs församling. På den här sidan finns sommarens lördagsmusik i Varbergs kyrka och sommarmusiken i Apelvikshöjds kyrka.

Konfirmation

Vill du testa något nytt? Kanske är konfirmation något för dig. Pröva och se.

Diakonen Sofia Häggmyr

Sofia Häggmyr vigdes till diakon söndag 9 juni i Göteborg domkyrka och började arbeta i Varbergs församling. Kontoret är i Apelvikshöjds kyrka och hon kommer mest att arbeta i den delen av Varbergs församling.

Pilgrimsvandring i Varberg

I rörelse har vi lättare att stilla oss och upptäcka vad Gud vill ge oss nu. Vandringarna sker i samtal, bön och tystnad.

Tillsammansdag

Tillsammansdag lördag 7 september på Gullbrannagården

Vuxna och barn leker tillsammans utomhus på sommaren.

Tillsammansläger på Tallnäs

Tid att umgås och vara tillsammans. Det kommer bli gemenskap, föredrag, gudstjänst och aktiviteter för vuxna och barn. Följ med på Tillsammansläger på Tallnäs 7-8 september.

Månadsbrev

Vill du ha en liten hälsning från Varbergs församling till din e-post någon gång ibland? Prenumerera på församlingens månadsbrev.

Ge en gåva till Act Svenska kyrkan

Vi lever alla under samma himmel. Vi har alla samma rättigheter. Var med i kampen för varje människas rätt till ett värdigt liv. Swisha din gåva till 9001223.

Diakonimottagning har sommarstängt i juli

Diakonimottagningen är stängd under hela juli månad. Torsdag 27 juni är sista gången innan vi stänger och vi öppnar igen torsdag 1 augusti. Under denna tid kan vi inte hjälpa till med ekonomiska ärenden utan får hänvisa till kommunen i dessa frågor. Diakonerna i Varbergs församling.

Församlingens expedition

Telefon: 0340-813 00, läs mer om öppettider och kontaktvägar här.

Kyrkogårdsexpeditionen

Telefon: 0340-814 00. Gravskötsel och liknande ärenden. Se här för öppettider och övriga kontaktuppgifter.

Kyrkans SOS

Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som erbjuder kris- och samtalsjour. Du kan ringa SOS-telefonen eller skriva till SOS-brevlådan. Du får vara anonym. För dig mellan 12 och 25 år finns Nätvandrarchatten.

En skugga på en tegelvägg av någon som skriver på sin mobiltelefon.

Nätvandrarchatten

Här finns nätvandrare som vill lyssna på och prata med dig som är mellan 12 och 25 år. Måndag, onsdag, söndag 19:00-22:00. Året om.

Dop

Dopet är en gåva från Gud och ett fint tillfället att fira det nya livet. Här kan du läsa mer om dopet och även fylla i en bokningsförfrågan.

Möten som minskar ångesten

Samtalen i diakonen Gudrun Bengtsson har i diakonimottagningen gör ofta stor skillnad. Att få sätta ord på livet och de känslor som finns är otroligt viktigt och en liten ekonomisk hjälp kan vara det första steget till att få rätsidan på livet igen.

Mångfaldsvision

Som kyrka vill vi inte göra skillnad på hur vi värderar och behandlar människor utifrån kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religionstillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell identitet eller ålder.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen.

Jordklotet.

Ett biskopsbrev om klimatet

Klimatkrisen är både en existentiell och andlig kris. Många känner oro, skuld och ångest. Hur ser vår framtid på jorden ut Nu är tid för hopp och handling.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Personuppgiftsbehandling

Svenska kyrkan välkomnar Dataskyddsförordningen. Respekten för varje människas integritet är en del av vår identitet som kyrka. Vi vill vårda det förtroende som du som medlem eller anställd, förtroendevald och ideell medarbetare ger oss genom att hantera dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt.

Visselblåsare?

Här når du Varbergs församlings visselblåsarfunktion.