Foto: Kent Pettersson

Diakonernas hjälpkassa

Var med och stötta diakonin i Varbergs församling

Medel till diakonernas hjälpkassa samlas in av föreningen Varbergs församlingsdiakoni. Föreningen har funnits i mer än hundra år och har på olika sätt varit till hjälp för utsatta människor i Varberg.

Öppen diakonimottagning

Församlingens diakoner erbjuder råd och stöd för den som lever i ekonomisk och social utsatthet under diakonimottagningen som har öppet två gånger per vecka.  

Stödet går i första hand ut på att den sökande ska få sina rättigheter vad gäller sjukersättning, bostadstillägg, försörjningsstöd med mera. 

Den ekonomiska hjälpen från diakonernas hjälpkassa ska vara en punktinsats i en extra utsatt situation. I första hand ges presentkort till mat. 

Behoven kvarstår

Detta är en verksamhet som ständigt pågår och som inte avtar. Tvärtom har vi sett behoven öka markant hos de mest utsatta i vårt samhälle. Vi är helt beroende av de gåvor och kollekter som samlas in till Varbergs församlingsdiakoni. 

Vill du stödja diakonernas hjälpkassa?

Har du eller dina vänner möjlighet att stödja oss? Eller kanske föreningen du är med i eller företaget du arbetar för. 
Alla bidra är välkomna, stora som små. 

Om du vill stödja diakonernas hjälpkassa är du välkommen att sätta in ditt bidrag på Varbergs församlingsdiakonis bankgiro: 224-5538 eller swisha: 123 181 39 06 

Bli medlem

Föreningen behöver medlemmar! Vill du veta mer om Varbergs församlingsdiakoni kan du prata med någon av församlingens diakoner. Vill du bli medlem kan du betala medlemsavgiften 20 kronor via swish och skriva ditt namn i meddelandefältet. 

Mer information

Varbergs församlings diakoner kan berätta mer om hjälpkassan och diakonimottagningen. Du når dem via församlingens expedition 0340-81 300 eller i listan med personal.

Diakonimottagning

I vår diakonimottagning kan du som lever i en utsatt ekonomisk situation få stöd och hjälp.

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen.

Möten som minskar ångesten

Samtalen i diakonen Gudrun Bengtsson har i diakonimottagningen gör ofta stor skillnad. Att få sätta ord på livet och de känslor som finns är otroligt viktigt och en liten ekonomisk hjälp kan vara det första steget till att få rätsidan på livet igen.