Diakonernas hjälpkassa

Var med och stötta diakonin i Varbergs församling

Diakonernas hjälpkassa samlas in av föreningen Varbergs församlingsdiakoni. Den har med stöd av Svenska kyrkan och dess diakoner under mer än hundra år varit till hjälp för utsatta människor i Varberg. I samband med stöd från hjälpkassan ges också tid för viss rådgivning och samtal.

Några exempel på vårt sätt att hjälpa

• Ger bidrag till en hyra.
  • Delbetalar en tandläkarräkning.
  • Ger möjlighet att lösa ut medicin som läkare har skrivit ut.
  • Betalar en vinterjacka till ett barn.
  • Köper en matkasse till en ensamstående mamma.
  • Bidrar med en julklapp till ett barn som annars skulle bli utan

Behoven ökar

Detta är en verksamhet som ständigt pågår och som inte avtar. Tvärtom har behoven hos de sämst ställda ökat markant under senare år. Vi vill därför fortsätta hjälpa och vi vill öka hjälpen men är helt beroende av gåvor och insamlade medel. Vi vädjar därför om ditt stöd.

Vill du vara med?

Har du eller dina vänner möjlighet att ge oss det stödet? Eller kanske föreningen du är med i eller företaget du arbetar för.

Alla bidrag är välkomna, stora som små. För den som saknar det mesta är även en liten summa guld värd.

Om du vill stödja vår verksamhet är ni välkomna att sätta in ert bidrag på Varbergs församlingsdiakonis bankgiro 224-5538.
Swish: 123 181 39 06

Vill du bli medlem i föreningen Varbergs församlingsdiakoni? Kontakta någon av församlingens diakoner. Medlemsavgiften är 20 kronor.

Mer information

Varbergs församlings diakoner kan berätta mer om kassan och hjälparbetet. Du når dem via församlingens expedition 0340-81 300 eller här