Foto: Kent Pettersson

Bli ett på scenen

Här formas en musikalgrupp

– En superkvalitet i teater är att vara öppna för varandra. Om någon säger fel är det bara annorlunda och de andra kan hänga på det som händer, förklarar Sara Axelsson när tjejerna kommit av sig i övningen.

Sara har haft huvudrollen i många musikaler, senast i The Sound of Music på Lisbergsteatern förra hösten, och vet vad det handlar om att spela musikal. Nu har hon sakta smugit igång en musikalgrupp i Varbergs församling. Huvudmålet är inte att det ska bli en stor musikal utan det växer i takt med ungdomarna som är med. Det måste få ta tid. Att lära känna varann tar tid men att få göra det genom teater, lek och sång är frigörande.

– Under mina år av undervisning och eget agerande har det blivit tydligt att ju tryggare en grupp blir, desto mer kan varje människas personliga gåvor få blomma ut. Men det kräver tillit och mod och det föds i trygghet och kärlek. Därför är det så otroligt spännande att få mötas genom skapandet. Jag övertygad om att Gud har gett oss skapandet som en rik gåva, säger musikalgruppens ledare Sara Axelsson som är församlingsassistent i Varbergs församling.

Av Kent Pettersson
Även publicerat i Var med 2022 nr 4

Här finns en intervju med Sara Axelsson som publicerades i Var med 2021 nr 3

En kvinna står i en trappa.

När ljusen tänds

Annika Werdelin är en av cheferna för Varbergs kulturskola och julen är en given del av årsplanen. Läs hennes reflektioner kring julen nu och då.

En julkrubba med fokus på Jesusbarnet

Gör som Gud, bli människa

Vi firar jul därför att Guds Son, Jesus Kristus föddes då. Gud valde att bli en av oss på jorden och leva med oss.

Upptäckarna

Eld, knivar, marshmallows, lek, en perfekt kombination för en höstdag i Träslövsläge.

En man och ett barn som leker tillsammans.

Artiklar

Berättelser från vardag och verklighet som speglar livet.