Foto: Kent Pettersson

Vårkonsert med glädje

Carolikörens vårkonsert med allsång 2016 drar fullt hus. Fler kan inte få plats kring kaffeborden i Katarinasalen.

- Vi har övat flitigt hela våren med Carolikören. En timma varje torsdag och det här är vår sista konsert, säger körledaren Sara Hjort när hon presenterar dagens program. 

Kaffeborden är fulla med åhörare runt omkring och dukade med koppar och uppläggnignsfat som dignar och bullar och kakor. Carolikörens medlemma tycker om att sjunga och att göra fint. De var här i god tid inför konserten och allsången för att göra iordning. Gemenskapen är minst lika viktig som att sjunga. 

Sen kör de igång. 31 körsångare som sjunger för den dubbelt så stora publiken som sitter snällt utan att röra vid kaffetermosarna eller bullarna. Lyssnar uppmärksamt på den glada sången. 

Publiken och medssångarna under Carolikörens vårkonsert med allsång. Foto: Kent Pettersson

Applåderna efter sången visar att de sannerligen lyssnar och uppskattar det som händer. 

Sommarklassiker

Några sommarklassiker inleder och övergår sen i allsång. Ett par svenska sommarklassiker till där alla får stämma in och applådera varandra. 

Den avslutande bjudsången sjungs med kören som ledare. Publiken får stämma in i en av stämmorna. Visserlinge sjungs det om att bjuda på middag, med det är ändå en fin inbjudan på kaffestunden som alla får delta i.

 Både kören och publiken får sina kaffebehov uppfyllda och gemenskapen fortsätter. Då blir det verkligen allsång. Alla sitter runt borden, sjunger, fikar och umgås. Allsång i Varberg. 

Men kören har övat in fler sånger under våren som de vill framföra så Carolikören tar plats på scenen igen och forstätter sjunga några sånger till. Konserten avslutas med Gabriellas sång från filmen Så som i himmelen. 

Carolikören övning

Carolikören

Kören där alla kan vara med. Övar på torsdagar i församlingshemmet.

Gemenskap

Ibland kan det vara gott att träffa andra, dricka en kopp kaffe eller te och samtala med andra. Kanske lyssna på ett föredrag eller lite musik. Du kanske hellre vill göra något tillsammans med andra. Här kan du utforska och dela livet med någon annan och Gud.