Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Varbergs församling Besöksadress: Sveagatan 24 A, 43242 VARBERG Postadress: BOX 218, 43225 VARBERG Telefon:+46(340)81300 E-post till Varbergs församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Höstkonsert

En solig höstdag är det fullsatt i Katarinasalen. Det bjuds till sång, fika, försäljning och framför allt glädje. Carolikören, Diakonikretsen och Torsdagskretsen bjuder in till höstfest.

Carolikören inleder med att sjunga några sånger och sätter stämningen för hela festen. Den är ljus och glad, liksom den soliga höstdagen utanför. Kören reflekterar höstens förger och livet flödar i rummet. 

Kanske kan man ana en viss otålighet och önskan att få ta del av det som bjuds på fikaborde och köpa lotter vid borden i entrén. Det är diakonikretsen, Carolikören och torsdagskretsen som gjort gemensam sak och bakat fika och fixat lotterivinster. 

En liten stund in i festen får deltagarna ge efter för sin längtan och det blir kö vid lotterierna och fikabordet. Mingel och människor över allt. Det är fullsatt och det märks både när alla sitter ner och nu när alla ska komma åt de olika sakerna. 

Lottdragningen skapar viss samling kring fikaborden och scenen i Katarinasalen, men samtalen pågår hela tiden. 
- Du vill inte köpa en mössa, ropar säger en av damerna som sitter vid ett av borden i entrén till en anna som passerar. 

Höstfesten avslutas som den startade, med sång och glädje. 

Alla pengarna från försäljningen går till Diakonernas hjälpkassa och Svenska kyrkans internationella arbete.

Försäljning av lotter. Bild: Kent Pettersson