Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Du kan läsa Intro direkt på din skärm genom att klicka här.

Läs Intro om att öppna för andra

Hur är det att bjuda helt okända människor på middag? Eller att ge husrum till personer som inte hör till den egna familjen? Svaret på de frågorna finns i septembernumret av tidningen Intro. Där får vi möta familjen Östblom i Falköping som har öppnat sitt hus för tre personer utöver den egna familjen. Tidningen innehåller också intervjuer med ungdomar på konfirmandläger och en artikel om hur ordet ”kallelse” kan tolkas i vår tid. Du kan läsa Intro direkt på din skärm genom att klicka här.

Här kan du läsa mer och även se korta filmer med reflektioner kring dopet.

Dopets år

Inför detta kyrkoår skrev biskop Åke Bonnier ett brev om dopet och under året fokuserar vi tillsammans extra på dopet. Här kan du läsa mer och även se korta filmer med reflektioner kring dopet.

Veckans krönikör är ute och cyklar i rent bokstavlig mening. Medan bilarna viner förbi funderar han över helgens bibeltext. Den visar sig handla om att tänka (eller inte tänka) på konsekvenserna av det man gör. Och där tycker han sig finna en viss likhet mellan dagens bilister och bibelns fariséer.

VECKANS KRÖNIKA. Ondska är en dålig förklaring

Svenska kyrkans biskopar har lanserat ett nytt biskopsbrev om klimatet. Det innehåll både resonemang och utmaningar. Biskop Åke Bonnier konstaterar att klimatfrågan har både andliga och existentiella dimensioner. Därför tar biskopsbrevet upp såväl naturvetenskaplig kunskap som själavård, teologi och konkreta uppmaningar. Brevet finns att läsa direkt på skärm, och kan också köpas i bokform.

Klimatet i centrum för nytt biskopsbrev

Nästa kyrkoår ger biskop Åke Bonnier, för sjätte året, ut ett brev till församlingarna i Skara stift. Denna gång handlar det om Ordet, som får komma i ett särskilt fokus under året. Brevet släpps efter domsöndagen inför det nya kyrkoåret och kommer finnas digitalt här på Skara stifts webbplats.

Ordets år