Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Du kan läsa Intro direkt på din skärm genom att klicka här.

Läs Intro om att öppna för andra

Hur är det att bjuda helt okända människor på middag? Eller att ge husrum till personer som inte hör till den egna familjen? Svaret på de frågorna finns i septembernumret av tidningen Intro. Där får vi möta familjen Östblom i Falköping som har öppnat sitt hus för tre personer utöver den egna familjen. Tidningen innehåller också intervjuer med ungdomar på konfirmandläger och en artikel om hur ordet ”kallelse” kan tolkas i vår tid. Du kan läsa Intro direkt på din skärm genom att klicka här.

Här kan du läsa mer och även se korta filmer med reflektioner kring dopet.

Dopets år

Inför detta kyrkoår skrev biskop Åke Bonnier ett brev om dopet och under året fokuserar vi tillsammans extra på dopet. Här kan du läsa mer och även se korta filmer med reflektioner kring dopet.

Veckans krönikör har på sitt bord fått ett antal ansökningar om utträde hur Svenska kyrkan. Det får honom att fundera på hur alla människors förmåga borde kunna tas till vara. Vägen till ett sådant samhälle hittar han via nattvardsbordet. Där finns utflödet av Guds nåd, men också insikten att alla är skapade till Guds avbild och likhet.

VECKANS KRÖNIKA. Därför behövs din styrka

Svenska kyrkans biskopar har lanserat ett nytt biskopsbrev om klimatet. Det innehåll både resonemang och utmaningar. Biskop Åke Bonnier konstaterar att klimatfrågan har både andliga och existentiella dimensioner. Därför tar biskopsbrevet upp såväl naturvetenskaplig kunskap som själavård, teologi och konkreta uppmaningar. Brevet finns att läsa direkt på skärm, och kan också köpas i bokform.

Klimatet i centrum för nytt biskopsbrev

Du som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning bor i ett annat land - välkommen till Svenska kyrkan i utlandet!

Svenska kyrkan i utlandet