"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

För femte året i rad ger biskop Åke Bonnier ut ett brev till församlingarna i Skara stift. Denna gång handlar det om dopet. Han hoppas att 2019 ska vara ett år där man i stiftet kan samtala om dopet och vad det betyder. Brevet är tänkt att kunna användas under hela året som underlag för tankar och samtal. Det finns på på tre språk, utöver svenska är det tillgängligt på finska och engelska. Alla tre varianterna delas ut i församlingarna och kan laddas ner här från hemsidan.

Biskopen skriver brev om dopet

Läs Intro på skärmen genom att klicka här.

Intro om att gå vidare

Tidningen Intro handlar denna gång om att gå vidare som församling och som människa. Tidaholms pastorat berättar om sin metod att ta en sak i taget när man utvecklar pastoratets arbete. Arne Olsson redogör sin forskning kring konflikter och splittring i församlingar. Han pekar på att sprickor och sår kan helas, men att det kräver arbete och tydligt ledarskap. Ingegärd Melin berättar om hur det är att vara lekman och predika i Svenska kyrkan. Läs Intro på skärmen genom att klicka här.

Veckans krönikör har återsett tre polska filmer, och blivit gripen. Han frågade sig i förväg om filmer från 90-talet kan säga något om livet i dag. Det visade sig att så faktiskt var fallet. Och dessutom upptäckte han att Gud nog dolde sig i handlingen.

Livets tre färger

Nästa års budget för Skara stift är återhållsam. Det beslutade  stiftsfullmäktige. Budgeten för stiftets prästlönetillgångar 2019 lades också fram och antogs av stiftsfullmäktige.

Återhållsam budget 2019

Nästa års budget för Skara stift är återhållsam. Det beslutade stiftsfullmäktige. Budgeten för stiftets prästlönetillgångar 2019 lades också fram och antogs av stiftsfullmäktige.

I kyrkorna i Skara stift finns ett rikt musikliv. Här hittar du ett urval av musikgudstjänster och konserter under hösten och vintern 2018/2019, på olika håll i stiftet. Välkommen!

Musik i höst och vinter