"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

För fjärde året i rad ger biskop Åke Bonnier ut ett brev till församlingarna i Skara stift. Denna gång handlar det om nattvarden. Biskopen konstaterar att nattvarden är ett uttryck för gemenskap. Denna sträcker sig över både tid och rum och omfattar kristna i alla tider.

Biskopen skriver brev om nattvarden

Nu finns nya numret av tidningen Intro. De handlar bland annat om ledarskap i kyrkan. Dessutom finns det artiklar om energi från ovan och om ett nytt pastorat i stiftet. På mittuppslaget kan man läsa julevangeliet, illustrerat med bilder från julspel runt om i Skara stift. Klicka här för att läsa tidningen direkt på skärmen.

Nya intro med julevangeliet

Vi tänder ett ljus i advent, för det har vi alltid gjort. Men "alltid" visar sig vara ett ganska tänjbart begrepp i det här sammanhanget. Veckans krönikör har rotat i adventsljusets historia och hittat trådar till en tysk präst. Han hittar också skäl till att tända ett ljus för världen, där vapenskramlet hörs högre än på länge. Foto: angieconscious/pixelio.de.

VECKANS KRÖNIKA. Vem tänder första ljuset?

Budget för 2018 var den stora frågan när stiftsfullmäktige möttes på Flämslätt. Det var också sista sammanträdet för mandatperioden, vilket gjorde att ett stort antal ledamöter avtackades. Dessutom hann ledamöterna och biskopen att symboliskt plantera ett "reformationsträd". Och när det gamla fullmäktige var klart med sitt sammanträde var det dags för det nyvalda att samlas.

Fullmäktige samlades kring träd och budget

Tre teser för vår tid. Det är temat för det samtal som Åke Bonnier har med Judith Fagrell på denna video.Samtalet har sin utgångspunkt i de tre teser som biskopen lanserade i samband med reformationsjubileet i oktober 2017.

Biskopen samtalar om nya teser

Vill du arbeta i stiftsorganisationen i Skara stift? Just nu söker vi medarbetare till två spännande tjänster. Det rör sig om stiftskonsulenter för musik respektive Svenska Kyrkans Unga.

Välkommen att arbeta i stiftsorganisationen

Den 13 december släpper Skara stiftshistoriska sällskap sin nya bok och skiva om Skara stifts orgellandskap! Den heter "KLANGRUM - Orglar i Skara stift. Till boken hör en cd där organist Anders Börjesson spelar på 15 av stiftets orglar.

Ny bok och cd om orglar i Skara stift