Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

När nio präster och diakoner vigdes i Skara domkyrka på söndagen fick de ett motto för sitt arbete. De uppmanades att laga världen av biskop Åke Bonnier. Detta motto är nästan tvåtusen år gammalt och myntades ursprungligen på hebreiska. Biskopen konstaterade att vi är kallade att leva våra liv så att vi är med och lagar världen

Diakoner och präster manades att laga världen

Det finns många möjligheter, och många skäl, att vandra som pilgrim i Skara stift. På pilgrimslederna kan du gå i lugnt tempo på stigar och vägar, över ängar och fält, på berg och höjder. På många håll ordnas pilgrimsvandringar under sommaren. I Skara stifts pilgrimskalender hittar du pilgrimsvandringar på olika platser i stiftet, månad för månad. Den fylls på hela tiden! Välkommen att vandra med!

Tid att pilgrimsvandra

Veckans krönikör har skaffat trädgård. Efter att ha övervunnit minnena från barndomens påtvingade jobb bland blommor och buskar börjar han tycka att det är riktigt trivsamt. Han noterar också att han numera inte behöver vifta bort flugor eller se upp för arga bin. Vilket gör honom bekymrad, för vart har insekterna tagit vägen?

Veckans krönika: Insekter och insikter

I kyrkorna i Skara stift finns ett rikt musikliv. Här hittar du ett brett urval av musikgudstjänster och konserter under sommaren 2019 runtom i stiftet. Välkommen!

Musik i sommar

Det handlar om lärande i det nya numret av tidningen Intro. Här kan du bland annat läsa om prästen som spelat tusen A-lagsmatcher i fotboll. Det har lärt honom mycket om kontakten med människor i olika situationer. I ett annat reportage berättas om samtalsgruppen som hittat en vuxen väg till tro. Här möts människor som varit så aktiva i kyrkan, men varit nyfikna på en kristna tron. Läs tidningen Intro direkt på din dator genom att klicka här.

Lär om lärande i Intro