Skara stift

Prata med oss

Kontakt

Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skara stift

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Det handlar mycket om gudstjänst i årets första nummer av Intro. Framför allt handlar det om mångfalden i gudstjänstfirandet, med allt från technomässa till spagettigudstjänst. Här finns också artiklar om hur barnen får en naturlig plats i kyrkan och om den nya kyrkohandboken. Denna kommer att tas i bruk under våren, men i Skara stift har mycket av materialet redan använts under flera år. Intro bjuder också på ett reportage om "Stjärnans väg" som är ett spännande sätt att låta mobiltelefonen bli i en väg in i bibelns berättelser.
Läs Intro direkt på din skärm. Klicka här.

Nya Intro bjuder på technomässa

Det handlar mycket om gudstjänst i årets första nummer av Intro. Framför allt handlar det om mångfalden i gudstjänstfirandet, med allt från technomässa till spagettigudstjänst. Här finns också artiklar om hur barnen får en naturlig plats i kyrkan och om den nya kyrkohandboken. Denna kommer att tas i bruk under våren, men i Skara stift har mycket av materialet redan använts under flera år. Intro bjuder också på ett reportage om "Stjärnans väg" som är ett spännande sätt att låta mobiltelefonen bli i en väg in i bibelns berättelser. Läs Intro direkt på din skärm. Klicka här.