Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Svenska kyrkans internationella arbete har bytt namn till Act Svenska kyrkan. Här kan du ta del av biskop Åke Bonniers tankar kring namnbytet.

Act Svenska kyrkan

Det finns många möjligheter, och många skäl, att vandra som pilgrim i Skara stift. På pilgrimslederna kan du gå i lugnt tempo på stigar och vägar, över ängar och fält, på berg och höjder. På många håll ordnas pilgrimsvandringar under sommaren. I Skara stifts pilgrimskalender hittar du pilgrimsvandringar på olika platser i stiftet, månad för månad. Den fylls på hela tiden! Välkommen att vandra med!

Tid att pilgrimsvandra

Veckans krönikör funderar över bön. Hon börjar med det som kallas sinnesrobönen och funderar på om den kanske är omöjlig. För den handlat ju om något som kanske aldrig får ett slut i detta livet, att finna balansen och friden. Ska det verkligen bli åka av behöver hon hjälp.

VECKANS KRÖNIKA. Stretar de små stegen

I kyrkorna i Skara stift finns ett rikt musikliv. Här hittar du ett brett urval av musikgudstjänster och konserter under sommaren 2019 runtom i stiftet. Välkommen!

Musik i sommar

Annandag påsk fick Skara stift en ny kyrka. Då invigde biskop Åke Bonnier Velanda kyrka som fram tills nu tillhört missionsförsamlingen på orten. Sedan mer än 20 år har missionsförsamlingen samarbetat med Gärdhems församling, vilket formaliserades i ett avtal 2005. Att kyrkan nu övertas av Svenska kyrkan innebär att det blir fortsatt kristen synlighet i Velanda.

Skara stift har fått en ny kyrka