Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Biskop Åke Bonnier, Skara fick i helgen ta emot årets Hbtq-pris av RFSL-Skaraborg. "Jag är rörd, stolt och glad", säger han. Priset delades ut i samband med den Pridefestival som hölls i Skövde. Biskopen fick priset för att han med brinnande engagemang och stora kunskaper stärker och tar strid för hbtq-personers rättigheter.

Biskopen fick hbtq-pris

Under sommaren satsar många kyrkor lite extra på sin verksamhet.

Sommaröppet i kyrkan

Under sommaren satsar många kyrkor lite extra på sin verksamhet. Musikutbudet är nästan ofattbart stort och i Skara stift erbjuds över 500 tillfällen till musikaliska upplevelser i kyrkorna under sommaren 2016.

VECKANS KRÖNIKA. När ett attentat skett i staden Bagdad tar cellisten Karim Wasti med sig sitt instrument och spelar mitt i förödelsen. Han vill sprida positiv energi på platser som smutsats ner av blod och våld. Människor lockas dit av musiken och en mötesplats skapas

Möjlighetsdörrar