Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Sommaren är full av skönhet. Det konstaterar biskop Åke Bonnier i årets sommarhälsning på video. Vi hör fågelsång och får njuta av solens ljus. Men sommaren är också full av skörhet. För mitt i allt det vackra når oss nyheter om klimathot och terrordåd. Då kan sommaren kännas mindre skön. I sådan stunder gäller det att komma ihåg Guds kärlek. För hela skapelsen är ett bevis på Guds oändliga kärlek till oss människor och det får vi minnas mitt i allt det sköna och sköra. Klicka på bilden för att se videon.

Den sköna sköra sommaren

Gör en utflykt till Varnhem i sommar! Här kan du ta del av spännande historia under nästan tusenåriga valv. Intill klosterkyrkan i Varnhem kan du också besöka Kata gård.

Sommartips: Varnhems klosterkyrka och Kata gård

Timmy var kanske inte konfirmandlärarens dröm. Han var känd som bråkig och stökig. Men han kom varje gång till undervisningen. Och när det blev dags för sommarläger växte han. Något tändes i hans ögon, ett hopp som inte funnits där förut. I en extra lång krönika berättar Agne Josefsson om en lycklig sommar och ett konfirmandläger han inte glömmer.

Krönika. En lycklig sommar