"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Biskop Åke Bonnier önskar dig en god och välsignad jul i sin videohälsning.

Att följa en stjärna

Biskop Åke Bonnier önskar dig en god och välsignad jul i sin videohälsning. När de vise männen skulle uppvakta den som skulle bli hela världens kung gick de först fel eftersom de trodde att det handlade om makt och rikedom. Men stjärnan ledde till Jesusbarnet vars födelse vi firar varje jul. Gud blev människa och i samklang med det budskapet kan vi människor göra som Gud, bli människor. Se biskopens julhälsning här.

Läs Intro på skärmen genom att klicka här.

Intro om att gå vidare

Tidningen Intro handlar denna gång om att gå vidare som församling och som människa. Tidaholms pastorat berättar om sin metod att ta en sak i taget när man utvecklar pastoratets arbete. Arne Olsson redogör sin forskning kring konflikter och splittring i församlingar. Han pekar på att sprickor och sår kan helas, men att det kräver arbete och tydligt ledarskap. Ingegärd Melin berättar om hur det är att vara lekman och predika i Svenska kyrkan. Läs Intro på skärmen genom att klicka här.

Veckans krönikör har återsett tre polska filmer, och blivit gripen. Han frågade sig i förväg om filmer från 90-talet kan säga något om livet i dag. Det visade sig att så faktiskt var fallet. Och dessutom upptäckte han att Gud nog dolde sig i handlingen.

Livets tre färger

Skara stift söker en fastighetshandläggare inom jord och skog. Du kommer att arbeta med köp, försäljning och löpande fastighetsförvaltningsfrågor samt med ständig förbättring av prästlönetillgångarnas fastighetsbestånd. Du kommer också att arbeta för att stärka prästlönetillgångarnas biologiska, existentiella, sociala och kulturella värde.

Vi söker en fastighetshandläggare

I kyrkorna i Skara stift finns ett rikt musikliv. Här hittar du ett urval av musikgudstjänster och konserter under hösten och vintern 2018/2019, på olika håll i stiftet. Välkommen!

Musik i höst och vinter