"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Kyrkovalet är nu färdigräknat, och det går att se vilka som blivit valda. Totalt blev valdeltagandet i Skara stift 18,3 procent vilket är en kraftig ökning sedan förra valet. Även förtidsröstningen ökade markant.

Kyrkvalet är färdigräknat

2017 är det 500 år sedan reformationen inleddes. Det kommer att uppmärksammas i världen, i Sverige och i Skara stift. Reformationen är något som angår oss även i dag, och firandet är ett sätt att upptäcka detta.

500 år med reformation

"Att dessa människor orkar, jag skulle bara sätta mig ner och dö! I ren förtvivlan. Men de har sina barn att tänka på och MÅSTE orka." Så skriver veckans krönikör och berättar om mötet med en asylsökande familj. Två vuxna och fyra barn som inte varit i Sverige särskilt länge och som nu ska tillbaka till ett annat land. Under några veckor har de lekt, ritat och lagat mat tillsammans, men nu ska familjen visas ut till ett "första asylland".

VECKANS KRÖNIKA. Asylsökande, de är vardagshjältar

Här kan du ladda hem kollektvädjan för helgens gudstjänster.

Vart går kollekten?

Här kan du ladda hem kollektvädjan för helgens gudstjänster.

Vi söker en fastighetsadministratör med byggteknisk kompetens till stiftskansliet i Skara. Det rör sig om en visstidsanställning under 1 februari - 31 december 2018. en huvudsakliga arbetsuppgiften är att arbeta med upprättandet ett gemensamt fastighetsregister för byggnader inom Svenska kyrkan.

Vi söker fastighetsadministratör