Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift Webbplats

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Den psykiska ohälsan växer bland unga i Sverige. Detta uppmärksammas under diakonins månad som pågår i ett antal kyrkor under september. ”Vi ser hur hälsogapet ökar bland ungdomar”, säger Camilla Flodberg som är stiftsdiakon i Skara stift.

Kyrkan vill minska psykisk ohälsa

2017 är det 500 år sedan reformationen inleddes. Det kommer att uppmärksammas i världen, i Sverige och i Skara stift. Reformationen är något som angår oss även i dag, och firandet är ett sätt att upptäcka detta.

Reformationsåret 2017

Drygt 42 miljoner kronor. Så mycket betalar Skara stift ut i bidrag till kyrkorenoveringar nästa år. Men ett par stora projekt får ändå skjutas upp i brist på pengar. Du kan läsa mer om vilka bidrag som delas ut på stiftets intranät.

Klart med bidrag till kyrkobyggnader

I lördags firade tre kyrkor en unik gudstjänst tillsammans i Herrljunga. Och det var ett helgon som förde dem samman, närmare bestämt Elisabeth Hesselblad. Hon var född i Fåglavik strax utanför Herrljunga. Bland de medverkande vid gudstjänsten fanns biskop Åke Bonnier.

Tre kyrkor firade Herrljungas helgon

VECKANS KRÖNIKA  En lång och mycket vacker kvinna med sydländskt utseende är på väg mot mannen som står med en bok i handen. Hon kommer ända fram, nuddar lätt med pekfingret vid hans hals och säger med ett strålande leende: ”Fint kors!”

Fint kors!

VECKANS KRÖNIKA En lång och mycket vacker kvinna med sydländskt utseende är på väg mot mannen som står med en bok i handen. Hon kommer ända fram, nuddar lätt med pekfingret vid hans hals och säger med ett strålande leende: ”Fint kors!”