"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Det finns många möjligheter, och många skäl, att vandra som pilgrim i Skara stift. På pilgrimslederna kan du gå i lugnt tempo på stigar och vägar, över ängar och fält, på berg och höjder. På många håll ordnas pilgrimsvandringar under sommaren. I Skara stifts pilgrimskalender hittar du pilgrimsvandringar på olika platser i stiftet, månad för månad. Den fylls på hela tiden! Välkommen att vandra med!

Tid att pilgrimsvandra

Här kan du ladda hem kollektvädjan för helgens gudstjänster.

Vart går kollekten?

Här kan du ladda hem kollektvädjan för helgens gudstjänster.

På Skara stifts intranät finns information för dig som är engagerad i Svenska kyrkan. Här hittar du sådant som du kan ha nytta av i ditt uppdrag som ideell, förtroendevald eller anställd i Skara stifts församlingar.

Välkommen till intranätet