Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

"Tala tydligt om Jesus". Det är mottot för Skara stift som grundades redan 1014 och är Sveriges äldsta stift. Här finns 435 kyrkor och kapell, och en stor och variationsrik verksamhet.

Sista ordet är inte sagt. Det finns alltid ett ord till - Guds ord. Det konstaterar biskop Åke Bonnier när han samlar tankarna kring påskens budskap. I en video utgår han från sitt första nattvardsfirande då allt var ovant och inget blev som tänkt. Från de minnena går tankarna till när Jesus instiftade nattvarden och hur intimt förbunden den är med vårt påskfirande. Han konstaterar också att stiftets 430 kyrkor står där de står för att kunna ropa ut att Kristus är uppstånden. Klicka för att se videon.

I påskens tid - video med Åke Bonnier

Det finns många möjligheter, och många skäl, att vandra som pilgrim i Skara stift. På pilgrimslederna kan du gå i lugnt tempo på stigar och vägar, över ängar och fält, på berg och höjder. På många håll ordnas pilgrimsvandringar under sommaren. I Skara stifts pilgrimskalender hittar du pilgrimsvandringar på olika platser i stiftet, månad för månad. Den fylls på hela tiden! Välkommen att vandra med!

Tid att pilgrimsvandra

Veckans krönikör har funderat över påskens innersta mening, och ställt sig frågan varför Jesus måste dö. Svaret på den hittar han genom att se det hela ur flera olika perspektiv. Fram träder en helhetsbild av påskens och bibelns budskap.

Veckans krönika. Påskens svåra fråga

I kyrkorna i Skara stift finns ett rikt musikliv. Här hittar du ett urval av musikgudstjänster och konserter under våren 2019 runtom i stiftet. Välkommen!

Musik i vår

Annandag påsk fick Skara stift en ny kyrka. Då invigde biskop Åke Bonnier Velanda kyrka som fram tills nu tillhört missionsförsamlingen på orten. Sedan mer än 20 år har missionsförsamlingen samarbetat med Gärdhems församling, vilket formaliserades i ett avtal 2005. Att kyrkan nu övertas av Svenska kyrkan innebär att det blir fortsatt kristen synlighet i Velanda.

Skara stift har fått en ny kyrka