Ung i den världsvida kyrkan

Är du nyfiken på kyrkan i andra länder? Skara stift deltar i utbytesprogrammet Ung i den världsvida kyrkan.

Via programmet kan svenska ungdomar mellan 18 och 30 år besöka ett annat land under tre månader där Svenska kyrkan har en systerkyrka.
   Samma sak gäller från andra hållet; Svenska kyrkan tar emot ungdomar från sina internationella partners.

Vill du veta mer angående Ung i den världsvida kyrkan så kontakta Göran Rask, stiftskonsulent för internationellt arbete

Under våren 2017 gästas Skara stift av fyra ungdomar från Sydafrika och Brasilien. Läs mer om dem här.

Vill din församling ha besök av cheyenne?

Cheyenne Thor åker ut i församlingar och pastorat och berättar om sina erfarenheter från Costa Rica, som stipendiat i programmet Ung i den världsvida kyrkan. Boka in henne till en församlingsafton, en konfirmandträff, ungdomskväll, gemenskapsträff eller annat sammanhang. Kostnad 650 kronor för ett tillfälle och 950 kronor för heldag/flera träffar under samma dag. Reseersättning tillkommer.
Kontakta Cheyenne Thor, tfn 070-2985113.