Spela orgel!

Instrumentens drottning!

Orgeln är ett otroligt häftigt instrument som man spelar med både händer och fötter.

När man spelar orgel är man sin egen enmansorkester och orgelns stämmor är som instrumenten i en orkester.

Man kan börja i tidig ålder och det finns många bra orgelskolor, bl.a. Suzuki-orgelskola.

Om du är intresserad av att lära dig spela orgel ska du ta kontakt med en kyrkomusiker eller musikkonsulent Erik Nyberg, 0511-262 10

• Skara stift anordnar två orgeldagar ”Instrumentens drottning” under 2019 för framför allt unga organister.
  • Svenska kyrkans unga anordnar musikläger varje år. Då står framförallt körsång på schemat, men man har också möjlighet att spela orgel och andra instrument. Mer info om 2019 års musikläger hittar du här.
  • Hjo folkhögskola anordnar varje sommar en orgelspelarkurs