Musikgudstjänster och konserter

Kyrkomusiken är en viktig del i kyrkans liv. Svenska kyrkan med sina över 2000 kyrkomusiker och ca 5000 körer arrangerar runt 4000 konserter varje år.

I Skara stift finns ett stort utbud av musikgudstjänster, konserter, lunchkonserter m.m.

Ett sätt att få reda på vad som är på gång är, utöver på församlingarnas hemsidor och annonser, att söka i Svenska kyrkans kalendarium https://www.svenskakyrkan.se/kalender

På Skara stifts webb hittar du också ett urval av musikgudstjänster och konserter.Vidare kan appen Kyrkguiden laddas ner. Där hittar du musikgudstjänster och annan musik i Svenska kyrkans regi.
Kyrkguiden i App Store (för iPhone)
Kyrkguiden i Google Play (för Android-telefoner)