Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Kyrka på teckenspråk

I Skara stift bor och vistas det människor som använder teckenspråk som sitt första språk. Skara stift har därför en teckenspråkig verksamhet.

Teckenspråkigt samarbetsråd

Det finns ett teckenspråkigt samarbetsråd för teckenspråkiga i stiftet. Teckenspråkiga representanter finns för närvarande från Borås, Lidköping, Vänersborg, Mariestad och Trollhättan. Barbro Lilja Brattgård, teckenspråkig präst, är sammankallande och ansvarig för stiftsrådet.

Gudstjänster på teckenspråk

Det firas regelbundet gudstjänster på teckenspråk i Skara stift. Gudstjänsterna hittar du i tidningen Händer i kyrkan. Följ även den teckenspråkiga verksamheten på facebook för att få mer information.