Kyrka på teckenspråk

I Skara stift bor och vistas några hundra människor som använder teckenspråk som förstaspråk. Därför arbetar Svenska kyrkan på detta språk.

I vårt land är teckenspråk sedan 1981 ett erkänt minoritetsspråk.

I Vänersborg finns en av de fem skolor i landet där undervisningen sker på teckenspråk.

Dövas stiftsråd

Det finns ett särskilt råd för arbetet bland döva i stiftet. Det består av döva representanter från Borås, Lidköping, Vänersborg, Mariestad och Trollhättan. Jacqueline Björnram, chef för församlingsavdelningen, är sammankallande och ansvarig för stiftsrådet. Mejla henne på jacqueline.bjornram@svenskakyrkan.se
Rådet planerar vissa delar av verksamheten i stiftet och tar även ett diakonalt ansvar.

Gudstjänster på teckenspråk

Här hittar du en fil med tid och plats för gudstjänster på teckenspråk i Skara stift vårterminen 2018.