Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vill du arbeta i Svenska kyrkan!

Funderar du på att arbeta i Svenska kyrkan? Nyfiken på att få veta mer? Du har du kommit rätt!

Församlingen är den lokala delen av Svenska kyrkan. I Skara stift finns 119 församlingar fördelade på 43 pastorat. Ett pastorat består av en eller flera församlingar.
   När man möter en församling finner man många människor med ett djupt engagemang för kyrkans sak. Några engagerar sig ideellt på sin fritid, andra får lön för sitt arbete av kyrkan.

Många olika yrkeskategorier

Kyrkan är en mötesplats för människor i alla åldrar. Den finns till tjänst i livets alla skeden. För att kunna fylla den uppgiften krävs många olika yrkeskategorier; präster, diakoner, kyrkomusiker och församlingspedagoger, men också vaktmästare, kyrkogårdsarbetare, lokalvårdare, förskollärare, ekonomer, jurister, informatörer, administratörer och kanslister.
   I Skara stift arbetar också människor som kan tala olika språk; finska och teckenspråk. Inom stiftets egendomsavdelning finns exempelvis jordbruksförvaltare och skogsarbetare.

Kyrkan tar ansvar för fyra yrkesutbildningar

Svenska kyrkan har bestämt att ta ansvar på alla nivåer i kyrkan för att rekrytera och utbilda diakoner, församlingspedagoger, kyrkomusiker och präster.
   Läs mer om yrken, utbildningsvägar och Svenska kyrkans utbildningsinstitut nedan.

Svenska kyrkans utbildningsinstitut

Läs mer om de fyra yrkesutbildningarna, diakon, församlingspedagog, kyrkomusiker och präst på utbildningsinstitutets webbplats.

Intresseanmälan till stiftet
För att kunna söka till Svenska kyrkans utbildningsinstitut behöver du vara intresseanmäld för ett stift, det gör du via kontakt med kontaktperson för respektive yrke på stiftskansliet.
  Skara stifts kontaktpersoner hittar du genom att klicka här.