Regnbågsnyckeln

Här hittar du information om processmodellen Regnbågsnyckeln. Målet är att ge trygghet för hbtq-personer i församlingar. Regnbågsnyckeln är en processmodell i hbtq-frågor som Svenska kyrkan har antagit.

Svenska kyrkan uppmuntrar alla församlingar att genomgå denna processmodell. Modellen har arbetats fram av EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer) i samverkan med Växjö stift och studieförbundet Sensus.

Regnbågsnyckelns avsikt är att ge trygghet för hbtq-personer i församlingar. I församling som tilldelats Regnbågsnyckeln har medarbetare och förtroendevalda genomgått processmodellen och förväntas ha kompetens kring inkludering och hbtq.

Regnbågsnyckelmärkt församling förväntas vara ett mer inkluderande sammanhang för hbtq-personer och andra.

Kostnader för Regnbågsnyckeln

Startavgift: 2000 kr - Rollups, Regnbågsnyckelmärke, 1 ex av boken Bibeltolkningens bakgator, 2 ex av boken Inkludera samt administration.

Processledare: 15 000 kr per tillfälle inkl. moms, då Skara stift beslutat att subventionera halva kostnaden för processledare. Just nu finns det möjlighet att få hela kostnaden för processledare subventionerad, tack vare ett samarbete med Karlstad stift.

Studiematerial: ”Så att jag kan komma in”. 59 kr/ per deltagare.

Övriga: Lunch vid utbildning i orange steg för medarbetare. Fika vid utbildning i orange steg för förtroendevalda.

Vill din församling genomgå processmodellen Regnbågsnyckeln eller vill du veta mer?

Lisa Gerenmark

Stiftskonsulent för Svenska Kyrkans Unga i Skara stift