Alpha

Grundstommen i Alpha är den sökande människans frågor och samtalet i den lilla gruppen. Man kan kalla det för en grundkurs i kristen tro.

Alpha finns över hela den kristna världen och hittills har många miljoner människor deltagit i en Alphakurs. Upplägget är detsamma överallt: man börjar med en gemensam måltid. Sedan följer ett föredrag om dagens ämne och därefter samtal i mindre grupper.

Fortsättningsgrupper
Flera av de församlingar som har Alpha har även fortsättningsgrupper – Beta, Gamma, Delta -  där man får möjlighet att lära sig mer och fördjupa sig.

Nyfiken?
Vill du gå en Alphakurs? Kontakta din församling och fråga om sådana kurser anordnas lokalt. I en del församlingar hålls kurser varje termin eller år, i andra kan man göra en intresseanmälan och blir sedan kontaktad när en ny kurs planeras.

mer om Alpha

Alpha Sveriges webbplats kan du hitta mer information om vad Alpha är.

Kontakt Skara stift

Gunilla Nordin, tfn 0511-262 61.