Piispa johtaa hiippakuntaa

Piispa johtaa hiippakuntaa monella eri tavalla.

Åke Bonnier on järjestyksessä 83. piispa Skaran hiippakunnassa, joka perustettiin jo vuonna 1014.

Piispalla on monia käytännön tehtäviä. Yksi tärkeä tehtävä on johtaa piispantarkastuksia. Hän vierailee pastoraateissä muun muassa kun kirkkoherra siunataan tehtäväänsä. Piispalla on myös tehtäviä valtakunnallisella tasolla ja kirkon ulkomaan työssä.

Piispa johtaa tuomiokapitulia, jonka valvonnan alaisuuteen kuuluvat sekä papit että diakonit. Hän on myös hiippakuntahallituksen puheenjohtaja.

Hän on pappisviran tärkein edustaja hiippakunnassa. Hän toimittaa pappis- ja diakonivihkimykset.