Suomeksi

Skaran hiippakunnassa asuu noin 30 000 suomalaistaustaista henkilöä.

Monet heistä ovat ruotsinkielisiä tai osaavat hyvin ruotsinkielen. Mutta suurelle joukolle suomenkieli on edelleen kotikieli, tunnekieli, osa identiteettiä sekä suomalaisen kulttuurin että perinteiden kantaja.
  Ruotsin kirkossa on suomenkielistä toimintaa. Jumalanpalveluksia vietetään eri puolilla hiippakuntaa suomeksi.
   Hautajaiset, häät ja kaste voidaan toimittaa tarvittaessa suomenkielellä. Skövdessä voi käydä kaksikielisen rippikoulun (kielet suomi-ruotsi).
   Sielunhoitokeskusteluja on mahdollista saada suomenkielellä. Ruotsin kirkko tarjoaa keskusteluapua Palvelevan Puhelimen kautta joka ilta kl 21-24. Puh 020-26 25 00. Puhelu on ilmainen.