Oletko jäsen

Ruotsin kirkon jäseneksi liittyminen ei tapahdu automaattisesti maahanmuuton yhteydessä vaikka henkilö olisikin ollut luterilaisen kirkon jäsen Suomessa.

Suomenkielistä työtä  hiippakunnassamme on lähinnä suurimmilla paikkakunnilla - Boråsissa, Trollhättanissa, Skövdessä ja Mariestadissa ja näiden paikkakuntien lähiympäristössä. Toimintaa on myös Alingsåsissa ja Herrljungassa. Toiminnasta löytyy tietoa neljän ensiksimainitun seurakunnan kotisivuilta myös suomenkielellä.

Kirkon jäsenet maksavat jäsenmaksua, joka otetaan automaattisesti palkasta tai eläkkeestä. Veroilmoituksessa jäsenmaksu  löytyy sarakkeesta ”Kyrkoavgift”. Sen suuruus vaihtelee seurakunnittain.

Jäsenyyttä on haettava. Jos olet epävarma jäsenyydestäsi tai haluat liityä jäseneksi voit ottaa yhteyttä siihen seurakuntaan, jonka alueella asut. Seurakunnan puhelinnumero löytyy kotisivulta. Voit myös ottaa yhteyttä suomenkieliseen kirkon työntekijään. Yhteystiedot löytyvät kotisivuilta tai puhelinluettelosta.