Foto: Anna Theander

Upptäck stiftet på cykel

En stor del av naturen i Skara stift går att utforska från cykeln. Det finns långa och korta cykelvägar, landsvägar att glida fram på eller MTB-leder för dig som vill använda cykeln för att ta dig runt i vår natur. På cykeln tar du dig fram i din egen takt, men glöm inte att stanna ibland längs vägen för här finns mycket att upptäcka.

Cykelturer

Kållandsö
Det finns flera fina cykelvägar på Kållandsö och med cykeln kan du utforska öns historiska platser och komma nära naturen. På ett flertal ställen finns det cykeluthyrning, uthyrning av cykelhjälmar och cykelbarnstolar. Kållandsö är fullt av små vägar som lämpar sig för cykling, de är utmärkta på kartan med grön markering.

Karta över Kållandsö
 
Torsö 
På Torsö finns det anvisade cykelvägar på befintligt vägnät och skogsvägar. Cykelvägarna är inte märkta mer än på kartan. Mestadels går cykelturen på lågtrafikerade bilvägar och grusade skogsbilvägar. Det kanske inte är det mest lätttrampade alternativet på vissa ställen. Men i gengäld får du uppleva skogen, naturen och Vänern på nära håll. Våra skogstigar och vandringsleder på Torsö är inte lämpliga för cykling, men de utpekade cykelvägarna är du varmt välkommen att använda.

Se upp för bilar när du ger dig ut, använd cykelhjälm och ta det lugnt i naturen!

Ladda ner cykelkarta för Torsö

MTB-leder
Läs mer om MTB-leder på Kinnekulle här
MTB-leder i Tibro