Skara stift

Prata med oss

Kontakt

Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon: +46(511)26200 E-post till Skara stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkans grundkurs

Kyrkans grundkurs vänder sig till dig som är intresserad av livsfrågor och vill fördjupa din kunskap om kristen tro tillsammans med andra.


Om du funderar på att arbeta i Svenska kyrkan eller redan är anställd i den, men saknar kyrklig utbildning, är detta kursen för dig.
   Att ha kunskaper om Svenska kyrkan är en god förutsättning för att kunna arbeta i densamma. Den moderna kyrkan har en lång och rik historia, och rymmer många uttryck, något du får veta mer om på Kyrkans grundkurs.
   Här finns en bredd som kan bjuda på ständiga överraskningar, ja faktiskt ett oändligt äventyr. Förhoppningen är att i Svenska kyrkan ska varje människa finna en vrå att känna sig hemma i.

Många olika arbetsuppgifter
Du vill kanske använda dina talanger i ett yrke i Svenska kyrkan. Du är intresserad av parkskötsel, musik, ekonomi, pedagogik, administration, socialt arbete eller något annat – men undrar hur detta passar in i Svenska kyrkans sammanhang?
   Då är Kyrkans grundkurs rätt kurs för dig.
   För att bli vigd till diakon och präst i Svenska kyrkan i Skara stift krävs att du har gått kyrkans grundkurs.

Här hittar du mer info om Kyrkans grundkurs på Hjo folkhögskola.

Kontakt Kyrkans grundkurs på Hjo folkhögskola

Skolpräst Olivér Joób, e-post
Tel: 0502-323 06

Skolpräst Karin Långström
Tel: 0503-323 05, e-post

Röster från tidigare elever

Annika Andersson, Vårgårda:

Annika Andersson Bild: Skara stift

- För min del var kursen ett led i min utbildning till diakon. Skolan är fantastisk och jag tycker att kursen var väldigt bra upplagd. Man fick hemuppgifter att läsa från gång till gång och sedan diskuterade vi på lektionerna.  En del av oss skulle bli präster, diakoner, pedagoger eller kyrkomusiker och andra gick kursen av andra skäl, så det var en bra och spännande blandning av deltagare. Vi hade alla olika bakgrund och erfarenhet som gav en helhetsbild och det var väldigt givande. (läsåret 2014/2015)

 

Emil Rinstad, Lerum:

Emil Rinstad Bild: Skara stift

- Jag behövde komplettera min utbildning för att få kantorsexamen. Det var väldigt intressant och eftersom vi träffades tre dagar i månaden fick vi tid på plats att fördjupa oss och reflektera. Vi gjorde också en del studiebesök. För min del kände jag att vi kom ganska djupt in i detta med kyrkohistoria och teologi till exempel. Jag fick ny kunskap och mer kött på benen när det gäller såväl tro som kyrkans organisation. (läsåret 2014/2015)