Kyrkans grundkurs

Kyrkans grundkurs vänder sig till dig som är intresserad av livsfrågor och vill fördjupa din kunskap om kristen tro tillsammans med andra.

Om du funderar på att arbeta i Svenska kyrkan eller redan är anställd i den, men saknar kyrklig utbildning, är detta kursen för dig.
   Att ha kunskaper om Svenska kyrkan är en god förutsättning för att kunna arbeta i densamma. Den moderna kyrkan har en lång och rik historia, och rymmer många uttryck, något du får veta mer om på Kyrkans grundkurs.
   Här finns en bredd som kan bjuda på ständiga överraskningar, ja faktiskt ett oändligt äventyr. Förhoppningen är att i Svenska kyrkan ska varje människa finna en vrå att känna sig hemma i.

Många olika arbetsuppgifter
Du vill kanske använda dina talanger i ett yrke i Svenska kyrkan. Du är intresserad av parkskötsel, musik, ekonomi, pedagogik, administration, socialt arbete eller något annat – men undrar hur detta passar in i Svenska kyrkans sammanhang?
   Då är Kyrkans grundkurs rätt kurs för dig.
   För att bli vigd till diakon och präst i Svenska kyrkan i Skara stift krävs att du har gått kyrkans grundkurs.

Här hittar du mer info om Kyrkans grundkurs på Hjo folkhögskola.

Kontakt Kyrkans grundkurs på Hjo folkhögskola

Skolpräst Olivér Joób, e-post

Skolpräst Karin Långström
Tel: 0503-323 05, e-post