Personuppgifter vid rekrytering

När du skickar in en jobbansökan till oss registrerar vi namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress samt de uppgifter om dig som vi efterfrågar eller som du själv uppger i de filer du bifogar.

Om du anger referenser kan vi komma att kontakta dem och därmed hantera de uppgifter som lämnas under det samtalet eller i e-postkommunikationen. Vår behandling utförs med stöd av en intresseavvägning, där vårt intresse av att kunna hantera din ansökan bedöms väga tillräckligt tungt för att rättfärdiga behandling av dina personuppgifter.
Vi behöver dina uppgifter bland annat för att kunna avgöra om du är en lämplig kandidat och för att kunna kontakta dig under rekryteringsprocessen. Om du vill dra tillbaka din ansökan kan du göra det genom att kontakta oss på Skara.stift@svenskakyrkan.se. Om du gör det kommer vi att radera alla dina personuppgifter och avsluta ditt rekryteringsärende, såvida vi inte har en skyldighet att spara alla eller några av uppgifterna enligt lag eller det finns någon annan berättigad anledning att spara dina personuppgifter.
Vi kan komma att lämna ut vissa av dina personuppgifter till rekryteringskonsulter.

Om du inte anställs sparas dina ansökningshandlingar i två år för att kunna uppfylla diskrimineringslagens krav. Om du skickat in en spontanansökan och vi väljer att inte gå vidare med den för att vi inte behöver anställa för tillfället, sparas dina handlingar dock i ett år, såvida du inte begär att de ska raderas innan dess. Om du anställs kommer dina personuppgifter att sparas under hela anställningen och antingen bevaras eller gallras viss tid därefter.