Här kan du pilgrimsvandra

De senaste åren har många nya pilgrimsleder kommit till över hela landet. De olika stiftens hemsidor har som regel information om dessa.

I Vadstena bedriver Linköpings stift verksamhet vid ett pilgrimscentrum, som blivit en samlingspunkt för pilgrimsintresserade från hela Norden.
   I Skara stift finns rösade pilgrimsleder med vägbeskrivningar över sammanlagt 200 km vandringssträckor. Ute i Europa finns många kända pilgrimsmål och leder. Mest känt av alla är Santiago de Compostela i Spanien. Dit anländer sommartid tusentals pilgrimer varje dag, varav en del har vandrat cirka 80 mil, många ännu längre.
   För att få det eftertraktade pilgrimscertifikatet skall man ha vandrat minst 11 mil.