Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Skara stift Besöksadress: Skoltorget 1, 53231 Skara Postadress: Box 173, 53223 Skara Telefon:+46(511)26200 E-post till Skara stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Frälsarkransen

Frälsarkransen är ett slags modernt radband som är till hjälp i bön och meditation. Tusentals människor bär frälsarkransen som ett armband, eller i fickan eller handväskan som en hjälp i vardagen.

Det hålls också studiegrupper på temat Frälsarkransen. Gruppens undervisning bygger på initiativtagaren Martin Lönnebos tankar och meditationer om kransens pärlor. Varje pärla har sin speciella betydelse. Här finns Gudspärlan, Doppärlan, Jagpärlan, Bekymmerlöshetspärlan, tystnadspärlor och flera andra.

Samtalet som grund
Frälsarkransen vill få oss att sakta ner, att utifrån en liten pärla berätta något stort. Grunden är samtalet, inte argumentationen, det handlar om det som berör mitt liv, mina erfarenheter och min längtan. Grundhållningen är start hos Gud – Gud är alltid större.

En egen frälsarkrans
Vill du ha en egen frälsarkrans? Frälsarkransen tillhandahålls genom Verbum Förlag. Du kan också hitta frälsarkransar (som finns i både vuxen- och barnstorlek!) och litteratur om Frälsarkransen på många församlingars bokbord.

Kontakt Skara stift

Gunilla Nordin, tfn 0511-262 61.