Utbildning för arbete i Svenska kyrkan

I kyrkan finns många olika yrkesgrupper. Svenska kyrkan har utbildningsansvar för fyra av dem: präst, diakon, församlingspedagog och kyrkomusiker.

I Svenska kyrkan finns människor som arbetar med frågor som it, kommunikation, administration, ekonomi, med skötsel av kyrkogårdar och fastigheter och mycket mer. Men det finns också fyra yrken som är typiska för just kyrkan. Dem har Svenska kyrkans utbildningsinstitut ansvar för. Du kan läsa mer om dessa utbildningar genom att följa länkarna.

Vill du bli diakon?

Vill du bli församlingspedagog?

Vill du bli kyrkomusiker/kantor?

Vill du bli präst?

På Hjo folkhögskola kan du gå Kyrkans grundkurs. Den vänder sig till alla som arbetar, eller skulle vilja arbeta, inom Svenska kyrkan och vill lära sig mer om dess tro och liv. Vill du bli präst eller diakon i Skara stift måste du ha gått Kyrkans grundkurs, men den är öppen för alla intresserade! Läs mer här.