Svenska kyrkan i Norrköping

Digitala gudstjänster och kyrkoåret

Åttonde söndagen efter trefaldighet

Välkommen att fira digital gudstjänst från Orrekullagården

Digitala gudstjänster och andakter

Här kan du se pastoratets digitala gudstjänster och andakter

Vad händer i sommar?

Funderar du på vad du ska hitta på i sommar? Här hittar du info om bland annat digitala gudstjänster, öppna sommarkyrkor och sommarens gudstjänster. Vi ses i sommar!

Är du vår nya kanslichef?

Vill du vara med och leda Norrköpings pastorat framåt? Vill du arbeta i en organisation som finns till för människor i Norrköping? Nu söker vi en ny kanslichef!

Öppna förskolan TilLiten

Nu utökar vi öppettiderna i Öppna förskolan TilLiten och håller öppet varje torsdag. Letar du efter en mötesplats där du och ditt barn känner er trygga och kan delta på era villkor? Har du ett litet barn med funktionsnedsättning, försenad utveckling, som väntar på diagnos eller som har en sjukdom som leder till anpassningar i det dagliga livet?

Ny kyrkoherde i Norrköpings pastorat

Norrköpings pastorat får en ny kyrkoherde. Kyrkorådet har beslutat att det blir Katarina Wändahl som tillträder tjänsten i början av juni 2022.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan i Norrköping är en berikande arbetsgivare som erbjuder gemenskap, en plats att växa och goda kollegor.

Digitala vandringar

Nu har Norrköpings pastorat tagit fram digitala vandringar där du som vill enkelt ska kunna läsa om vår kyrkor och kyrkogårdar. Vandringarna går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.

Matteus kyrka, en stor röd tegelbyggnad, sedd bakifrån. Till vänster i bild finns stora gröna träd och marken är grön med gräs.

Ny digital guide i Matteus kyrka

Matteus kyrka invigdes 1892. Den är uppförd i nygotisk stil och ritad av arkitekten Helgo Zettervall. Upptäck Matteus kyrka med vår digitala guide. Du kan bland annat klicka dig nästan ända upp i taket och se de fantastiska dekormålningarna.

Allt om biskopsvalet

Håll koll på de viktiga datumen i höst. Här hittar du allt om biskopsvalet.

Dop och vigsel

Boka vigsel

Att vigas är att välja varandra, inför oss själva, varandra och hela världen. Välkommen att boka vigsel i Norrköpings pastorat.

Boka dop

Om du vill boka dop i någon av kyrkorna i Norrköping med omnejd och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, ringa eller mejla vårt administrativa centrum.

Norrköpings pastorat

Hur du blir medlem eller går ur Svenska kyrkan

Ditt medlemskap bidrar till ett gott liv för tusentals människor i Norrköping och ger dig möjlighet att själv dela en stor och god gemenskap. Här får du veta hur du blir medlem. Här finns också information om hur du lämnar oss om du väljer att gå ur Svenska kyrkan. Att gå ur kyrkan och avsluta ditt medlemskap kostar ingenting.

Kontakt till enheter, församlingar och personal

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!

Vad händer i kyrkan?

Titta i webbkalendern, ladda ner På gång-bladet eller sök i appen Kyrkguiden för att se vad som händer i Norrköpings pastorat!

Kyrkor, lokaler och kyrkogårdar

Svenska kyrkan i Norrköping har inte mindre än 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Församlingar och DC

Svenska kyrkan i Norrköping består av Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Diakonicentrum - DC är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna.

Våra verksamheter

Varmt välkomna till Svenska kyrkan Norrköpings verksamheter och grupper. Här finns aktiviteter och mötesplatser för stora och små.

Samtal och stöd

I Svenska kyrkan finns stöd och hjälp att finna i olika former. I bland annat samtal, i sorgen, på sjukhuset, på skola och universitet. Vi finns här.

Livets händelser

Omvälvande saker inträffar i livet. När man står med ett nyfött barn i sin famn. När man möter motgångar och besvikelser. När krisen inträffar. När man är kär. Svenska kyrkan har ett rum och ett sammanhang för de viktiga händelserna i livet.

Grind

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen ombesörjer bl.a. skötsel av gravar och kyrkogårdar, plantering av blommor och vissa tjänster i samband med begravning, såsom grävning och täckning av gravar. Norrköpings kyrkogårdsförvaltning omfattar sammanlagt 23 kyrkogårdar.

Kyrkans förtroendevalda

En del av kyrkans tradition, utveckling och demokratiska grund

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.

Svenska kyrkan Norrköping i pressen

På VIA TT kan du läsa om aktuella händelser i Svenska kyrkan Norrköping genom våra pressmeddelanden. Här hittar du också vårt pressrum med bilder och logotyper.

Lyssna, läs och titta

Podcast-Kyrkpodden

Nu är Kyrkpodden tillbaka! Återigen kan du höra kyrkoherde Thomas Wärfman och församlingsherde Katarina Wändahl, i Svenska kyrkan Norrköping, diskutera stora och små frågor inom teologi och andra aktuella ämnen.

Hej Livet

Hej Livet är ett magasin som berör livsfrågor. Det tar upp viktiga, oviktiga, rörande, vardagliga, ovanliga och vanliga frågor. Läs det senaste numret här!

Följ Svenska kyrkan i Norrköping på Facebook.

Följ Svenska kyrkan i Norrköpings vandringskonto på Instagram.

Hitta Svenska kyrkan i Norrköping på Youtube.