Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon: +46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping

Svenska kyrkan i Norrköping

ETT GOTT LIV FÖR ALLA

Bild: Gustaf Hellsing/IKON

Vandaliseringen på S:t Johannes kyrkogård

Efter gårdagens vandalisering på S:t Johannes kyrkogård har reaktionerna varit många. Sorgsna, ledsna och arga människor som inte kan förstå hur någon kan göra något så respektlöst. En man är misstänkt för vandaliseringen och har förhörts av polisen.

Thomas Wärfman, kyrkoherde beklagar det som hänt.

–Det är förfärligt att någon eller några har vandaliserat på människors gravar. Vi beklagar djupt de som drabbats av att deras gravar vandaliserats. Det gör oss illa när någon bryter den frid vi vill ska råda på en kyrkogård och som de allra flesta människor tycker är viktigt. Det är en vacker och stilla plats där vi ska få minnas och sörja de som gått före oss på ett värdigt sätt. Kyrkogården är en plats där alla begravs, oavsett vad vi tror eller tänker. Det är också en helt öppen plats för alla som vill att gå in på och så måste det få vara. Därför är det viktigt att vi återställer ordningen och att polisen får tag på den eller de som gjort detta. S:t Johannes kyrkogård ska åter vara en plats där det råder frid, säger Thomas Wärfman, kyrkoherde.

Läs mer om Thomas Wärfmans tankar om kyrkogårdens betydelse.

En del av kyrkans tradition, utveckling och demokratiska grund

Kyrkans förtroendevalda

En del av kyrkans tradition, utveckling och demokratiska grund

Kyrkogårdsförvaltningen ombesörjer bl.a. skötsel av gravar och kyrkogårdar, plantering av blommor och vissa tjänster i samband med begravning, såsom grävning och täckning av gravar. Norrköpings kyrkogårdsförvaltning omfattar sammanlagt 23 kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen

Ett gott liv för alla.

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla.

Svenska kyrkan i Norrköping är en berikande arbetsgivare som erbjuder gemenskap, en plats att växa och goda kollegor.

Jobba hos oss