Svenska kyrkan i Norrköping

Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon: +46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping Webbplats

Svenska kyrkan i Norrköping

Dags att påverka kyrkan

Den  17 september är det dags för kyrkoval. Svenska kyrkan är demokratiskt uppbyggd och beroende av människors engagemang. Alla är välkomna att vara med, ta initiativ och dela ansvar. I kyrkovalet har Svenska kyrkans medlemmar möjlighet att rösta på de grupper och personer som ska besluta om frågor som påverkar kyrkans verksamhet och framtid.

I valtidningen finns information om var och när du kan rösta, men också information om vilka du kan rösta på. För att kunna veta vad de olika nomineringsgrupperna står för har alla åtta nomineringsgrupper fått möjlighet att svara på fyra frågor. De har även fått möjlighet att skicka med eget material bestående av bild eller text. Materialet som inkommit har varierat och en nomineringsgrupp har valt att inte skicka in något material.

Var med och påverka kyrkan! Rösta den 17 september.

Valtidningen som pdf

Läs senaste numret här!

HejLivet

Magasinet HejLivet är en livsfrågemagasin som tar upp viktiga, oviktiga, rörande, vanliga, ovanliga och vardagliga frågor. Läs senaste numret här!

Håll koll på vad som händer i kyrkan!

Händer i kyrkan

Håll koll på vad som händer i kyrkan!

Välkommen att höra av dig

Välkommen att höra av dig

Vem var Martin Luther? Vad var han så arg på? Och vad hände när han spikade upp sina 95 teser? Martin Luther inledde reformationen för 500 år sedan. Den förändrade både kyrkan och samhället på sin tid, och gör det fortfarande.

Reformationsåret

Aktuellt från Svenska kyrkan i Norrköping

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar - Borgs-, Kolmårdens-, S:t Johannes- och S:t Olofs församlingar.

Församlingar

Svenska kyrkan i Norrköping har inte mindre än 27 kyrkor, 23 kyrkogårdar, sex kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Våra kyrkor och lokaler

Svenska kyrkan i Norrköping erbjuder flera gemensamma mötesplatser. Här hittar du Hedvigsgården, Diakonicentrum "DC", Sjukhuskyrkan, Kyrkan på universitetet och Häktesverksamheten.

Mötesplatser

Kyrkogårdsförvaltningen ombesörjer bl.a. skötsel av gravar och kyrkogårdar, plantering av blommor och vissa tjänster i samband med begravning, såsom grävning och täckning av gravar. Norrköpings kyrkogårdsförvaltning omfattar sammanlagt 23 kyrkogårdar.

Kyrkogårdsförvaltningen

Här hittar du bland annat öppen förskola, babysångs- och minisångsgrupper, barnkörer och ungdomsgrupper. Här hittar du också våra förskolor. Barnperspektivet ska genomsyra församlingsarbetet och barnets bästa ska alltid stå i centrum.

Barn och familj

I Norrköping finns nära 40 olika kyrkokörer på alla nivåer och för alla åldrar och det finns ofta projektkörer att delta i för dig som inte vill eller har tid att vara med i en kör på heltid.  Orgeln är ett framträdande instrument i Svenska kyrkan i Norrköping. Vi arrangerar bland annat Norrköpings orgelakademi och orgelfestivalen Norrköpings orgelvecka. Konsertlivet är rikt i kyrkorna, inte minst har våra egna körer regelbundet konsertframträdanden.

Musik

I Norrköping finns nära 40 olika kyrkokörer på alla nivåer och för alla åldrar och det finns ofta projektkörer att delta i för dig som inte vill eller har tid att vara med i en kör på heltid. Orgeln är ett framträdande instrument i Svenska kyrkan i Norrköping. Vi arrangerar bland annat Norrköpings orgelakademi och orgelfestivalen Norrköpings orgelvecka. Konsertlivet är rikt i kyrkorna, inte minst har våra egna körer regelbundet konsertframträdanden.

Här hittar du hantverks- och kulturcaféer, fika- och måltidsgemenskaper, bibelstudiegrupper, samtalscirklar och mycket mer. Vi möts, bär varandra, utvecklas och får möjlighet att engagera oss i både smått och stort.

Vuxenverksamhet

Kan man hänga i kyrkan? Visst kan man det! Här kan du hitta gamla och nya vänner, få tillfälle att fundera kring livet och de stora och små frågorna, åka på läger, engagera dig, eller bara komma och mysa.

Ungdomsverksamhet

Att få samtala med någon, få möjlighet att sätta ord på det som känns svårt, gör ofta skillnad. En viktig del i det diakonala arbetet är att erbjuda olika former av samtal. Oavsett om du är i akut kris, mitt i en sorg eller av andra anledningar behöver någon att prata med.

Diakoni - socialt arbete

Svenska kyrkan är för alla och därför ligger det också i vårt uppdrag att se till att sprida evangeliet på fler språk än det svenska språket. I Norrköping finns en omfattande finskspråkig verksamhet. Vi läser också evangeliet på två språk, t ex arabiska, persiska, tyska eller engelska i flera av våra, för övrigt, svenskspråkiga mässor.

Finskspråkig verksamhet -Suomenkielinen toiminta

Vi är alla en del av den och har ett ansvar att förvalta den. Därför arbetar Svenska kyrkan i Norrköping aktivt för en hållbar utveckling.

Jorden är en gåva!

Gustavianska stiftelsen ger ut stipendier och bidrag som syftar till att främja barns och ungdomars lärande. Läs om stiftelsen och hitta ansökningsformulär här.

Gustavianska stiftelsen

Aktuellt från Svenska kyrkan i Norrköping