Svenska kyrkan i Norrköping

Gudstjänster och kyrkoåret

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Digitala gudstjänster och andakter

Här kan du se pastoratets digitala gudstjänster och andakter

Vad händer i sommar?

Funderar du på vad du ska hitta på under sommarmånaderna? Här hittar du information om bland annat sommarcaféer, sommarkyrkor och sommarens musik. Hoppas att vi ses!

Aktuellt

En präst hälsar på en konfirmand utanför en kyrka

Jobba i Norrköpings pastorat

Vill du skapa goda mötesplatser och göra skillnad i människors tro och liv? Välkommen till oss i Norrköping!

Digitala guider i Norrköping

Nu har Norrköpings pastorat tagit fram digitala vandringar där du som vill enkelt ska kunna läsa om vår kyrkor, kapell, kyrkogårdar och begravningsplatser. Guiderna går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.

En fat med bullar och kakor står på ett bord utomhus och syns till vänster i bild. I bakgrunden syns en kanna med röd saft och grönt gräs.

Sommarcaféer

Funderar du på vad du vill hitta på i sommar? Längtar du efter lite trevligt sällskap och fika? Då ska du komma till något av våra sommarcaféer!

Populära rosljus åter i produktion

Nu finns återigen de populära rosljusen att köpa i S:t Olai kyrka. Rosljusen säljs till förmån för arbetet mot könsstympning av flickor i Tanzania. De gjuts av ljusstumpar som samlas in i kyrkorna. Rosljusprojektet är igång igen tack vare ett samarbete mellan Borgs församling, S:t Olofs församling och Rotary.

Hjälp barn med deras läxor

Vill du engagera dig för barn och unga? Har du goda ämneskunskaper och vill göra skillnad? Nu söker vi ideella som kan hjälpa barn och unga med sina läxor.

Dop och vigsel

Boka vigsel i Norrköping

Att vigas är att välja varandra, inför oss själva, varandra och hela världen. Välkommen att boka vigsel i Norrköpings pastorat.

Ett dop i en kyrka. En liten flicka bär ett dopljus för att överlämna till det nydöpta barnet.

Boka dop i Norrköping

Om du vill boka dop i någon av kyrkorna i Norrköping med omnejd och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, ringa eller mejla vårt administrativa centrum.

Norrköpings pastorat

Medlemskap i Svenska kyrkan i Norrköping

Ditt medlemskap bidrar till ett gott liv för tusentals människor i Norrköping och ger dig möjlighet att själv dela en stor och god gemenskap. Här får du veta hur du blir medlem. Här finns också information om hur du lämnar oss om du väljer att gå ur Svenska kyrkan. Att gå ur kyrkan och avsluta ditt medlemskap kostar ingenting.

Kontakt till Svenska kyrkan i Norrköping

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!

Vad händer i kyrkan?

Titta i webbkalendern, ladda ner På gång-bladet eller sök i appen Kyrkguiden för att se vad som händer i Norrköpings pastorat!

Kyrkor, lokaler och kyrkogårdar

Svenska kyrkan i Norrköping har inte mindre än 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Församlingar och DC

Svenska kyrkan i Norrköping består av Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Diakonicentrum - DC är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna.

Våra verksamheter

Varmt välkomna till Svenska kyrkan Norrköpings verksamheter och grupper. Här finns aktiviteter och mötesplatser för stora och små.

Samtal och stöd i Norrköping

I Svenska kyrkan finns stöd och hjälp att finna i olika former. I bland annat samtal, i sorgen, på sjukhuset, på skola och universitet. Vi finns här.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Omvälvande saker inträffar i livet. När man står med ett nyfött barn i sin famn. När man möter motgångar och besvikelser. När krisen inträffar. När man är kär. Svenska kyrkan har ett rum och ett sammanhang för de viktiga händelserna i livet.

Grind

Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping

Kyrkogårdsförvaltningen ombesörjer bl.a. skötsel av gravar och kyrkogårdar, plantering av blommor och vissa tjänster i samband med begravning, såsom grävning och täckning av gravar. Norrköpings kyrkogårdsförvaltning omfattar sammanlagt 23 kyrkogårdar.

Förtroendevalda i Norrköping

En del av kyrkans tradition, utveckling och demokratiska grund

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.

Svenska kyrkan Norrköping i pressen

På VIA TT kan du läsa om aktuella händelser i Svenska kyrkan Norrköping genom våra pressmeddelanden. Här hittar du också vårt pressrum med bilder och logotyper.

Lyssna, läs och titta

Podcast-Kyrkpodden

Har du lyssnat på Kyrkpodden? Kyrkpodden är Svenska kyrkan i Norrköpings podcast där kyrkoherde Katarina Wändahl möter aktuella gäster som på olika sätt arbetar för och i Norrköping. Här samtalas om allt mellan himmel och jord, men fokus hamnar lite extra för området som ligger oss nära till hjärtat, nämligen hur man skapar ett gott liv för alla i Norrköping.

Hej Livet

Hej Livet är ett magasin som berör livsfrågor. Det tar upp viktiga, oviktiga, rörande, vardagliga, ovanliga och vanliga frågor. Läs det senaste numret här!

Tidningen Ett gott liv ligger på en linneduk. Bredvid står en kopp med kaffe och man anar lite gröna växter i förgrunden.

Ett gott liv

Varje år ger Svenska kyrkan i Norrköping ut tidningen "Ett gott liv" där du kan du läsa mer om Svenska kyrkans arbete i Norrköping. Här kan du ladda ner tidningensnumren eller läs artiklarna online.

Facebook

Följ Svenska kyrkan i Norrköping på Facebook.

Instagram

Följ Svenska kyrkan i Norrköpings på Instagram.

Youtube

Hitta Svenska kyrkan i Norrköping på Youtube.