Ättetorpskyrkan

Från 16 juni 2019 till september 2020 så är Ättetorpskyrkan stängd för renovering. Gudstjänster hålls under tiden i Kvillinge kyrka. Ättetorpskyrkan med församlingshem invigdes den 9 december 1962. Korets fönsterparti är komponerat av konstnären Jan Brazda efter en idé av kyrkoherden Oscar Ahlén. De fyra fälten i blått med gula kvadrater har motiv som symboliserar kyrkoårets fyra huvudtider. Tel: 011-24 12 00

BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE vid FÖRRÄTTNINGAR PÅ GRUND AV HÅRDARE RESTRIKTIONER

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner från och med 24 november 2020 har Svenska kyrkan i Norrköping dop, vigslar och minnesstunder med max åtta personer, inklusive medverkande personal. På begravningsgudstjänster får deltagarantalet max vara 20 personer, exklusive medverkande personal.

Bland inventarierna finns bland annat dopfunten av kolmårdsmarmor, som liksom all övrig fast inredning ritats av Kurt von Schmalensee.
Altarkorset av silver är tillverkat av guldsmeden Sven Arne Gillgren.

På kyrkans norra vägg hänger sedan 1984 "Fiskafänget", ett smidesarbete av Christer Wide, Kolmården.

Klockstapeln på kyrkogården byggdes 1938.

I Ättetorpskyrkan firas gudstjänst i regel varje söndag kl. 11.00 (under sommarperioden kl. 18.00).

KONTAKTA KOLMÅRDENS FÖRSAMLING

E-post: kolmardens.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionens telefon och besökstider:
Mån, ons, tor  09.00-12.00 (tisdagar och fredagar stängt)
Avvikande öppettider: Stängt 18/6 2020