Östra Eneby kyrka

På tornet till Östra Eneby kyrka kan man läsa "1100-1775". Det första årtalen säger oss något om kyrkans långa historia. Det andra årtalet, 1775, anger det år då tornet var färdigbyggt och ersatte en äldre klockstapel. Tel: 011-24 12 00

Nya beslut från 1 juli 2021 om BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE vid FÖRRÄTTNINGAR

Med anledning av Folkhälsomyndighetens lättade restriktioner som gäller från och med 1 juli har Svenska kyrkan i Norrköping förättningar med ett högre, men begränsat, antal deltagare i kyrkorum och kapell. Antalet deltagare gäller exklusive kyrkans tjänstgörande personal.

Lista med antal besökare i våra kyrkor (klicka för att läsa).

Bland inventarierna kan framhållas dopfunten i dopkapellet. Det är det äldsta kända föremålet i kolmårdsmarmor, från 1200-talet.

Altartavlan föreställer Kristus som det sanna vinträdet, en glasmålning av Olle Hjortzberg från 1920.

I Östra Eneby kyrka firas i regel gudstjänst varje sön- och helgdag kl. 10.00

I kyrkogårdens nordvästra del, under en stor och vacker björk, finns en minneslund, som alternativ till gravplats.