Östra Eneby kyrka

På tornet till Östra Eneby kyrka kan man läsa "1100-1775". Det första årtalen säger oss något om kyrkans långa historia. Det andra årtalet, 1775, anger det år då tornet var färdigbyggt och ersatte en äldre klockstapel. Tel: 011-24 12 00

BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE vid FÖRRÄTTNINGAR PÅ GRUND AV HÅRDARE RESTRIKTIONER

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner från och med 24 november 2020 har Svenska kyrkan i Norrköping dop, vigslar och minnesstunder med max åtta personer, inklusive medverkande personal. På begravningsgudstjänster får deltagarantalet max vara 20 personer, exklusive medverkande personal.

Bland inventarierna kan framhållas dopfunten i dopkapellet. Det är det äldsta kända föremålet i kolmårdsmarmor, från 1200-talet.

Altartavlan föreställer Kristus som det sanna vinträdet, en glasmålning av Olle Hjortzberg från 1920.

I Östra Eneby kyrka firas i regel gudstjänst varje sön- och helgdag kl. 10.00

I kyrkogårdens nordvästra del, under en stor och vacker björk, finns en minneslund, som alternativ till gravplats.

KONTAKTA KOLMÅRDENS FÖRSAMLING

E-post: kolmardens.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionens telefon och besökstider:
Mån, ons, tor  09.00-12.00 (tisdagar och fredagar stängt)
Avvikande öppettider: Stängt 18/6 2020