S:t Johannes kyrka

Ståtliga S:t Johannes kyrka tornar upp sig precis intill Hagebygatan i Norrköping. Kyrkan ligger vid den vackra och lummiga S:t Johannes kyrkogård. Tel: 011-24 13 00

Nya beslut från 1 juli 2021 om BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE vid FÖRRÄTTNINGAR

Med anledning av Folkhälsomyndighetens lättade restriktioner som gäller från och med 1 juli har Svenska kyrkan i Norrköping förättningar med ett högre, men begränsat, antal deltagare i kyrkorum och kapell. Antalet deltagare gäller exklusive kyrkans tjänstgörande personal.

Lista med antal besökare i våra kyrkor (klicka för att läsa).

Stadsarkitekten Karl Flodin uppförde dagens S:t Johannes kyrka mellan 1904-1906 och ersatte då det vi idag kallar Hörsalen som byggdes 1827 och tidigare var känd som S:t Johannis kyrka.

I dagens S:t Johannes kyrka finns tre ljuskronor från 1700-talet som kommer från den gamla kyrkan, likaså togs altartavlan därifrån och sattes in 1927.

Kyrkan har renoverats flera gånger. År 1970 tillkom tre korfönster av Bo Beskow och samtidigt togs altartavlan bort. De bruna färgtonerna ersattes då av ljusgröna bänkar och gammelrosa väggar.

Under år 2016 renoverades kyrkan utvändigt och under 2017–2018 renoverades den invändigt.

S:t Johannes kyrka

Antal platser: 400

Parkeringsplats: Ja, 2 timmar vid församlingshemmet

Handikappanpassad: Ja