S:t Johannes kyrka

Ståtliga S:t Johannes kyrka tornar upp sig precis intill Hagebygatan i Norrköping. Kyrkan ligger vid den vackra och lummiga S:t Johannes kyrkogård. Tel: 011-24 13 00

BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE vid FÖRRÄTTNINGAR PÅ GRUND AV HÅRDARE RESTRIKTIONER

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner från och med 24 november 2020 har Svenska kyrkan i Norrköping dop, vigslar och minnesstunder med max åtta personer, inklusive medverkande personal. På begravningsgudstjänster får deltagarantalet max vara 20 personer, exklusive medverkande personal.

Stadsarkitekten Karl Flodin uppförde dagens S:t Johannes kyrka mellan 1904-1906 och ersatte då det vi idag kallar Hörsalen som byggdes 1827 och tidigare var känd som S:t Johannis kyrka.

I dagens S:t Johannes kyrka finns tre ljuskronor från 1700-talet som kommer från den gamla kyrkan, likaså togs altartavlan därifrån och sattes in 1927.

Kyrkan har renoverats flera gånger. År 1970 tillkom tre korfönster av Bo Beskow och samtidigt togs altartavlan bort. De bruna färgtonerna ersattes då av ljusgröna bänkar och gammelrosa väggar.

Under år 2016 renoverades kyrkan utvändigt och under 2017 – 2018 renoveras den invändigt.

S:t Johannes kyrka

Antal platser: 400

Parkeringsplats: Ja, 4 timmar vid församlingshemmet

Handikappanpassad: Ja