Digitala vandringar

Nu har Norrköpings pastorat tagit fram digitala vandringar där du som vill enkelt ska kunna läsa om vår kyrkor och kyrkogårdar. Vandringarna går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.

Ta del av vandringen

De digitala vandringarna hittar du på vandringens webbplats som du når genom att klicka på någon av kyrkpuffarna listade nedanför.

Det går också att komma åt vandringarna via appen Kyrkguiden. Ladda ner appen, gå in på den kyrka du vill se och välj alternativet ”panorama.” Mer om hur du laddar ner appen kan du läsa i puffen som ligger längst ner på denna sida.

Så gör du

Att använda den guidade vandringen är enkelt. Gå in på länken till vandringen i puffen eller via appen. Öppna vandringen och klicka dig runt via menyn till vänster i bild eller klicka dig runt med pilarna på skärmen.

De platser som har mer information kopplad till sig är markerade med en blå informations-ikon. Klicka på ikonen för att läsa mer om den aktuella platsen eller föremålet.

Matteus kyrka, en stor röd tegelbyggnad, sedd bakifrån. Till vänster i bild finns stora gröna träd och marken är grön med gräs.

Ny digital guide i Matteus kyrka

Matteus kyrka invigdes 1892. Den är uppförd i nygotisk stil och ritad av arkitekten Helgo Zettervall. Upptäck Matteus kyrka med vår digitala guide. Du kan bland annat klicka dig nästan ända upp i taket och se de fantastiska dekormålningarna.

Guidad vandring av Kimstads kyrka och kyrkogård

Kimstad kyrka är en av landets ståtligaste barockkyrkor. Norrköpings pastorat har tagit fram en digital vandring där du kan läsa om kyrkans och kyrkogårdens historia. Vandringen går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.