Ett uppdukat bord syns i bild. På bordet står brinnande ljusrosa ljus, vaser med gröna växter och blåvita kaffekoppar med servetter instuckna i örat. I bakgrunden syns kvinnor som samtalar och dricker kaffe.
Foto: Matilda Eklöf

Församlingshem och lokaler i Norrköping

Här hittar du information om alla våra församlingshem och verksamhetslokaler.

Borgs församling

I Borgs församling finns det många fina församlingshem och lokaler som går att låna till gruppträffar och speciella tillfällen. Varje lokal har sin egen karaktär och charm. Läs mer om dem i listan nedanför.

Stora salen i Borgs Klockargård

Borgs Klockargård

Mitt i Klockaretorpet ligger Borgs Klockargård. Här möts alltifrån ungdomsgrupper och läxhjälpen till trivselgrupper, körsångare och ideella. Klockargårdens stora färgglada sal går att låna för minnesstunder, dopkalas och bröllopsfest.

En röd stuga med tegeltak syns i mitten av bilden. Till höger syns en flaggstång.  Runt stugan syns grönska och i bakgrunden syns ett kyrktorn.

Borgs kyrkstuga

Mitt i lummig grönska, bredvid populära Borgs kyrka, ligger den lilla röda kyrkstugan. Här möts alltifrån gudstjänstfirande och dopfamiljer och bröllopsgäster och sorgehus. Lokalen går att låna för dopkalas, bröllopsfest och minnesstund.

Vy över samlingssalen i Kimstads församlingshem. Till vänster står ett piano och till höger står långbord med stolar uppställda.

Kimstad församlingshem

Välkommen till Kimstads församlingshem. Här möts boulespelare, fikasugna och barngrupper till vardags. Lokalen går att låna för minnesstunder, dopkalas och bröllopsfest.

Panoramabild över församlingssalen. Till vänster står långbord och bord uppradade, till vänster är golvytan öppen. Bakom står ett piano och en soffgrupp utställt.

Skogängsgården

Skogängsgården, Kullerstads församlingshem, ligger vackert inbäddad i lummig grönska på bekvämt gångavstånd från skogskyrkogårdens mäktiga stillhet. Stora salen går att låna för minnesstunder, dopkalas och bröllopsfest.

I bild syns ett uppdukat bord med bröd, smör, porslin och fika.

Skärkinds samlingssal

Inne i Skärkinds kyrka hittar du en modern och vacker församlingssal, vägg i vägg med kyrkorummet. Här finns plats för glädje, gemenskap och stillhet. Salen går att låna för minnesstunder och dopkalas.

Samlingssalen i Söderledskyrkan. Närmast i bild står en rundat stort bord, längre in står långbord och till vänster står små bord utställda. På borden finns dukar och blommor utplacerade.

Söderledskyrkans församlingssal

Söderledskyrkan ligger vackert inbäddad i parkmiljö mitt i Vilbergen. Den rymliga samlingssalen går att låna för dopkalas, bröllopsfest och minnesstund.

Vånga kyrksal

På övervåningen i Vånga kyrka, med utsikt över kyrksalen, hittar du Vångas församlingssal. Här möts barngrupper, körsångare och ideella. Salen går att låna för minnesstunder och dopkalas.

Kolmårdens församling

I Kolmårdens församling finns många lokaler och församlingshem. Läs mer om dem här nedanför.

Ett stort ljust rum med limträbalk och träribbor i taket, träparkettgolv och stora fönster runt alla väggar samt ett par altandörrar i en av glaspartierna. Två långbord står utmed väggarna och en flygel skymtar i förgrunden.

Östra Eneby församlingshem

Precis utanför de vackra gamla murarna till Östra Eneby kyrka, ligger Östra Eneby församlingshem. Flera stora och vackra lokaler möjliggör ett rikt församlingsliv.

En drönarvy över Ättetorpskyrkan och en del grönområde.

Ättetorpskyrkans församlingslokaler

I Ättetorp i Åby ligger Ättetorpskyrkan med församlingslokaler i ett naturskönt område. Här finns två lokaler med lite olika känsla varav den ena har en mindre scen.

Ett ljust rum med mjukt gula väggar, vita ljudplattor i taket och fönster utmed hela ena sidan, där grönskan anas utanför. Två stora och tre mindre bord står utplacerade i rummet, med allt från tolv till fyra stolar.

Svärtinge kyrkas församlingslokaler

Mitt i byn i Svärtinge ligger Svärtinge kyrka med lokaler som fungerar bra till det mesta, från Öppen förskola och körövning till dopkaffe och hantverkscafé. Kyrkan och församlingslokalerna ligger i samma byggnad och har en härlig och luftig entré.

Ett stort rum med limträbalk i taket och fönster längst hela ena sidan och fönster och altandörr på andra sidan. Trägolv och två grupper med möbler.

Orrekullagården

I Orrekullagården vid Krokeks kyrka hittar du navet för ett rikt församlingsliv i Krokek. Församlingshemmet har en mix av stora ljusa utrymmen för t ex fest och körövning och mysiga rum av mindre modell perfekta för en fika.

En vy över ett rum där det står tre lite längre bord med plats för tolv personer. Golvet är av trä. Taket är högt och av vitmålat trä. En rad med fönster täcker rummets sida.

Christinagården

Precis innan infarten till Kvarsebo kyrka kan man svänga vänster upp i skogen. Här ligger Christinagården, lite gömd i grönskan.

S:t Johannes församling

I S:t Johannes församling finns många lokaler och församlingshem. Läs mer om dem här nedanför.

Styrstadgården

Styrstadgården ligger vackert och naturnära beläggen vid Styrstad kyrka och Styrstad kyrkby, bara 10 min från Norrköping. Här finns fina lokaler för att samlas till livets olika händelser.

S:t Johannes församlingshem

Mitt emot S:t Johannes kyrka på Hagebygatan hittar du trevliga S:t Johannes församlingshem. Här sjuder det av församlingsliv och alla olika verksamheter som huserar i byggnaden, så som Stickcafé, körer, vandringsgrupp, Café Johannes och ungdomsgrupp.

Navestad kyrkas församlingslokaler

Navestad kyrkas församlingslokaler finns, tillsammans med Navestad kyrka, mitt i Ringdansens Centrum i Norrköping, i hjärtat av Navestad. Här finns det mycket vilja och kärlek i kyrkans verksamhet och stor fokus på gemenskap.

S:t Olofs församling

S:t Olofs församling har församlinghem i närheten av alla de tre stadskyrkorna Hedvigs kyrka (Väktarsalen), S:t Olai kyrka (Olaigården) och Matteus kyrka (Matteus tillbyggnad). I anslutning till Lindö kapell finns Lindö frösamlingshem. Här finns lokaler att låna vid dop och minnesstunder.

Väktarsalen

Väktarsalen ligger på gångavstånd från Hedvigs kyrka, mitt i centrala Norrköping. Den moderna och praktiska salen med äldre, vackra detaljer lånas ut till dopfest och minnesstund. Snett över innergården ligger vår Öppna förskola Stallet.

Olaigården

Ett stenkast från S:t Olai kyrka ligger församlingshemmet Olaigården. Här möts många sångsugna för körövningar nästan alla dagar i veckan. Här finns cafégemenskap och flera andra församlingsaktiviteter. Den vackra och praktiska Olaisalen lånas ut till dopfest och minnesstund.

Matteus tillbyggnad

I Matteus tillbyggnad finns Matteussalen, där församlingsaktiviteter som körsång, barnaktiviteter och cafégemenskap sker. Här finns också en härlig innergård. Du kan låna Matteussalen för dopfest och minnesstund.

Lindö församlingshem

Lindö församlingshem ligger i direkt anslutning till Lindö kapell i stadsdelen Lindö. Här finns församlingsverksamhet som syförening, körverksamhet och Öppen förskola. Församlingshemmet lånas ut till dopfest och begravningskaffe. Förskolan Skeppet är belägen snett över innergården.