Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, som sköter arbetet med alla kyrkogårdar, kapell och Norrköpings krematorium. Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 26 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan i Norrköping är en berikande arbetsgivare som erbjuder gemenskap, en plats att växa och goda kollegor.

Att bidra till ett gott liv för alla

Svenska kyrkan i Norrköping vill bidra till ett gott liv för alla, oavsett vilka de är.

Församlingsinstruktion 2020 - Norrköpings Pastorat

Här kan du läsa eller ladda ner boken Församlingsinstruktion 2020 som beskriver hur Norrköpings församlingar och enheter ska arbeta nu och i framtiden.

Glada barn vid en orgel

Årsredovisning

Vad har hänt i kyrkan i år? Här finns verksamhetsuppföljning och årsredovisning från de senaste åren att ladda hem.

Svenska kyrkan och miljöfrågor

Jorden är en gåva! Vi är alla en del av den och har ett ansvar att förvalta den. Därför arbetar Svenska kyrkan i Norrköping aktivt för en hållbar utveckling.

Integritetspolicy

Det är viktigt för oss i Svenska kyrkan att du ska känna dig trygg. Det gäller även vår behandling av dina personuppgifter. Ända sedan kyrkan på 1600-talet började sköta folkbokföringen i Sverige, har vi hanterat personuppgifter respektfullt och ansvarsfullt. Det vill vi fortsätta att göra.

Samverkanspartners

Svenska kyrkan i Norrköping har värdefulla samverkanspartners. Tillsammans hjälps vi åt att verka som goda krafter och bygga ett gott samhälle för alla.