Familjemässa i S:t Olai kyrka, foto av Niclas Fasth.

Att bli medlem i Svenska kyrkan

Varmt välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Här finns alltid en plats för dig.

Hur du gör för att bli medlem

Du har säkert någon gång i ditt liv varit i kontakt med Svenska kyrkan vid en av livets stora händelser, som dop, konfirmation, bröllop eller begravning. Du har kanske också stött på oss i din vardag, till exempel på öppna förskolan, på språkcaféet eller sorgegruppen, på idrottsevenemanget eller när vi nattvandrar eller hälsar på din gamla mormor på äldreboendet. Du kanske har börjat gå på gudstjänst eller träffat någon som är medlem i Svenska kyrkan och då själv funderat på att bli medlem. Det finns allltid en plats för dig här!

Du är alltid välkommen till kyrkan oavsett om du är medlem eller inte. Men som medlem hjälper du Svenska kyrkan att jobba för barn och unga, de gamla och ensamma, flyktingar som behöver hjälp och trygghet, ett gott liv för alla i Norrköping, för en bättre värld och för en gemenskap som alltid inkluderar dig.

Blankett för inträde i Svenska kyrkan

Blankett för inträde gällande barn under 18 år

Ladda ner, fyll i och skriv ut aktuell blankett. Skriv under med ditt namn, ort och datum och skicka in till Svenska kyrkan Norrköping.

Postadress: BOX 263, 601 04 NORRKÖPING

Om du inte har tillgång till en skrivare, kan du kontakta oss för att få hjälp.

Telefon: 011-24 24 24

Telefon- och öppettider: mån-fre 09.00-12.00 och 13.00-15.00

E-post: nkp.ac@svenskakyrkan.se

Du kan även skriva en egen anmälan om inträde och skicka in. Din anmälan ska innehålla följande uppgifter:

• För- och efternamn
  • Personnummer
  • Adress
  • Eventuell uppgift om dop
  • Din underskrift

Har du andra frågor gällande ditt medlemskap eller vill bli medlem men inte är folkbokförd i Sverige, kontakta oss för att få hjälp.