Grind
Foto: Svenska kyrkan

Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköpings pastorat sköter om gravsättningar, vårdar de allmänna ytorna på begravningsplatserna samt sköter administrationen enligt begravningslagen. Totalt finns det 23 kyrkogårdar i pastoratet.

Gravljus på granris som lagts på marken.

Här hittar du information om vad som är på gång på våra kyrkogårdar

Ängel

på Kyrkogårdsförvaltningen

Gravstenar

Gravplats

Gravskick - gravrätt - gravrättsinnehavare

Gravskötsel

Kyrkogårdsförvaltningen åtar sig att mot en avgift vårda och underhålla graven.

Blå horisont

Allmän information

Länkar, broschyrer, lagar och riktlinjer inom begravningsverksamheten

Dataskyddspolicy

Vår behandling av dina personuppgifter

Gravrättsinnehavare sökes

Kyrkogårdsförvaltningen har satt upp skyltar på vissa gravplatser där vi ber anhöriga/besökare att kontakta oss pga att vi söker aktuell gravrättsinnehavare.

Här får du svar på de vanligaste frågorna.

Våra kapell

Svenska kyrkan i Norrköping har sju kapell. De kan användas som alternativ till begravning i kyrkan.

Våra kyrkogårdar

I Norrköping finns 23 kyrkogårdar. Kyrkogårdarna är som öppna historiska arkiv. Hit har alla tillträde, och här finns ett botaniskt, arkitektoniskt, religiöst och etnologiskt kulturarv.

Följ vårt dagliga arbete med att förvalta våra 23 kyrkogårdar på Instagram. (kyrkogardsforvaltningen_nkpg)