Kvillinge kyrka

Kvillinge kyrka byggdes på 1100-talet men är så ombyggd genom seklerna, att man idag mest ser en 1890-talskyrka. Tel: 011-24 12 00

BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE vid FÖRRÄTTNINGAR PÅ GRUND AV HÅRDARE RESTRIKTIONER

Med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner från och med 24 november 2020 har Svenska kyrkan i Norrköping dop, vigslar och minnesstunder med max åtta personer, inklusive medverkande personal. På begravningsgudstjänster får deltagarantalet max vara 20 personer, exklusive medverkande personal.

Den enda synliga detaljen från medeltiden är ett fönster med fönsterbänk i huggen kalksten i norra korsarmen – nu sakristia – som frilades på 1950-talet.

Tornet med det öppna uterummet till västra porten är byggt så sent som 1927. (Ett försök på 1780-talet hade misslyckats.)

Kvillinge kyrkas altartavla är målad av den gustavianska tidens främste kyrkomålare Pehr Hörberg (Sveriges kyrkohistoria 2000). Den här tavlan över Jesu frambärande i templet är gjord ganska tidigt i
hans karriär.

Dopfunten i mässing anses vara en av de vackraste i sitt slag i Östergötland.

Kvillinge har haft förmögna donatorer på de stora egendomarna, och de gamla begravningsvapnen gör också att man känner historien fläkta.

KONTAKTA KOLMÅRDENS FÖRSAMLING

E-post: kolmardens.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionens telefon och besökstider:
Mån, ons, tor  09.00-12.00 (tisdagar och fredagar stängt)
Avvikande öppettider: Stängt 18/6 2020