Svärtinge kyrka

Svärtinge kyrka invigdes 18/9-1994 Tel: 011-24 12 00

Kyrkans altartavla är i laserat trä av konstnären Ulla Nerman. I en skenbart enkel bild av land, horisont och himmel tar den betraktaren med på ett möte mellan känt och okänt. Det är en bild man går vidare in i.

Ljusbäraren är en lönn i konstsmide av Christer Wide i Kolmården som är skänkt av Svärtinge mammaförening.

Svärtinge kyrka

Antal platser: 80

Parkeringsplats: Ja, i anslutning till kyrkan

Handikappanpassad: Ja

Adress: Kyrkbacken 1, 605 60 Svärtinge (Koordinater: 58,64999 N, 16,02443 Ö)

Närmaste lokal: Församlingshem i samma lokal

Ett ljust rum med mjukt gula väggar, vita ljudplattor i taket och fönster utmed hela ena sidan, där grönskan anas utanför. Två stora och tre mindre bord står utplacerade i rummet, med allt från tolv till fyra stolar.

Svärtinge kyrkas församlingslokaler

Mitt i byn i Svärtinge ligger Svärtinge kyrka med lokaler som fungerar bra till det mesta, från Öppen förskola och körövning till dopkaffe och hantverkscafé. Kyrkan och församlingslokalerna ligger i samma byggnad och har en härlig och luftig entré.

Svärtingekören

En kör med mycket glädje och skratt! Svärtingekören övar i Svärtingekyrka, lättillgängligt inne i Svärtinge, men den är dessutom så uppskattad att en del körmedlemmar pendlar till övningarna. Med en mycket engagerad körledare får kören testa på olika genres och övningar som stärker sången, men alla inkluderas. Svärtingekören växer så det knakar, så häng på och upplev kraften i körsång!