Borgs församling

Borgs församling sträcker sig från Vrinnevi i öster till Vånga i väster. Det är en mångfasetterad församling med gamla landsortskyrkor och moderna stadsdelskyrkor. De elva kyrkorummen i församlingen har var och en sin egen profil som påverkar när och hur de används.

Den nuvarande församlingen bildades 2010 och har ca.35 anställda medarbetare med fyra olika arbetsställen: Klockargården i Klockaretorpet, Söderledskyrkan i Vilbergen, Skogängsgården i Skärblacka och Sjukhuskyrkan på Vrinnevisjukhuset.

Dessutom finns ca 400 ideella medarbetare med olika uppdrag i församlingen; sjunga i kör, leda en samtalsgrupp, vara minior- eller konfirmandledare, ansvara för kyrkkaffe eller sopplunch, vara gudstjänstvärd och mycket annat. Församlingen är samarbetskyrka med EFS och samverkar också med Missionskyrkan i Vånga och Skärblacka samt med andra aktörer.

Gudstjänster firas varje söndag i Söderledskyrkan och Skogängsgården samt varannan söndag och varje onsdag i Klockaregården. Dessutom firas ytterligare någon eller några gudstjänster varje sön- eller helgdag i Vånga, Kimstad eller Skärkind.

Borgs församling präglas av mötesplatser för alla åldrar där vi tillsammans ser, bekräftar och bär hopp.

Här finns ett stort barn, familj - och ungdomsarbete, Klapp-o-klang grupp i Kimstad för de minsta, barnkör i Skogängsgården i Skärblacka, öppen förskola i Vånga och Söderledskyrkan, miniorer/juniorer i Klockargården, musiklekis och scouter i Söderledskyrkan, ungdomsgrupper i Skogängsgården, Klockargården och Söderledskyrkan. Till detta kan fogas samtalsgrupper, körer, soppluncher, film-och lyrikkvällar för vuxna och daglediga.

BORGS FÖRSAMLING

Församlingsexpeditionens telefon- och besökstider:

Mån, tors och fre 09.00-12.00 (stängt tisdagar och onsdagar)

E-post: Borgs församling

Församlingsexpeditionens besöks- och postadress:
Wilhelm Wibergs gata 176, 603 77 Norrköping

Aktuellt i Borgs församling

Adventsgudstjänst och återöppning av Skärkinds kyrka

Nu är Skärkinds kyrka färdigrenoverad och vi firar återöppnandet på första Advent! Välkommen till en stämningsfull adventsgudstjänst söndag 27 november 16.00!

Två personer samtalar. En av de håller en porslin-kopp i händerna.

Till dig som vill ha någon att prata med

Behöver du någon att prata med eller vill du bara ha lite sällskap? I Borgs församling finns en grupp ideella medarbetare som gärna kommer hem till dig för en stunds samtal om du vill.

Större diakonal tillgänglighet i Borgs församling

Behöver du prata med någon? I Borgs församling finns bokningsbara samtalstider hos våra diakoner och diakoniassistenter.

Borgs församlingsråd

Här hittar du mötesprotokoll och information om Borgs församlingsråd.

Norrköpings pastorat

Kontakt till enheter, församlingar och personal

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!

Våra verksamheter

Varmt välkomna till Svenska kyrkan Norrköpings verksamheter och grupper. Här finns aktiviteter och mötesplatser för stora och små.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan i Norrköping är en berikande arbetsgivare som erbjuder gemenskap, en plats att växa och goda kollegor.