Borgs församling

Ändringar i verksamheten på grund av corona-viruset

Svenska kyrkan i Norrköping vill självklart ta sitt ansvar för att hindra och fördröja smittspridning av Corona-viruset. Därför kommer inga samlingar eller verksamheter att ske under den kommande tiden. Ordinarie gudstjänster är också inställda tills vidare med anledning av Folkhälsomyndighetens nya restriktioner. Från och med söndag 29 mars erbjuds digitala gudstjänster på vår hemsida och via sociala medier.

Håll utkik på söndag!

Har du frågor eller känner oro – hör av dig till din församling.

Borgs församling sträcker sig från Vrinnevi i öster till Vånga i väster. Det är en mångfasetterad församling med gamla landsortskyrkor och moderna stadsdelskyrkor. De elva kyrkorummen i församlingen har var och en sin egen profil som påverkar när och hur de används.

Den nuvarande församlingen bildades 2010 och har ca.35 anställda medarbetare med fyra olika arbetsställen: Klockargården i Klockaretorpet, Söderledskyrkan i Vilbergen, Skogängsgården i Skärblacka och Sjukhuskyrkan på Vrinnevisjukhuset.

Dessutom finns ca 400 ideella medarbetare med olika uppdrag i församlingen; sjunga i kör, leda en samtalsgrupp, vara minior- eller konfirmandledare, ansvara för kyrkkaffe eller sopplunch, vara gudstjänstvärd och mycket annat. Församlingen är samarbetskyrka med EFS och samverkar också med Missionskyrkan i Vånga och Skärblacka samt med andra aktörer.

Gudstjänster firas varje söndag i Söderledskyrkan, Klockaregården och Skogängsgården. Dessutom firas ytterligare någon eller några gudstjänster varje sön- eller helgdag i Vånga, Kimstad eller Skärkind.

Borgs församling präglas av mötesplatser för alla åldrar där vi tillsammans ser, bekräftar och bär hopp.

Här finns ett stort barn, familj - och ungdomsarbete, Klapp-o-klang grupp i Kimstad för de minsta, barnkör i Skogängsgården i Skärblacka, öppen förskola i Vånga och Söderledskyrkan, miniorer/juniorer i Klockargården, musiklekis och scouter i Söderledskyrkan, ungdomsgrupper i Skogängsgården, Klockargården och Söderledskyrkan. Till detta kan fogas samtalsgrupper, körer, soppluncher, film-och lyrikkvällar för vuxna och daglediga.

KONTAKTA BORGS FÖRSAMLING

E-post: borgs.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionens telefon och besökstider:
Mån, tors och fre 09.00-12.00 (tisdagar och onsdagar stängt)

OBS! På grund av spridningen av Corona-viruset och att många har frågor kring detta kommer församlingens telefontider utökas tillfälligt. Telefonen är därför öppen varje vardag mellan 09.00-12.00.