Borgs församling

BESLUT OM UPPEHÅLL I VERKSAMHETER OCH BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE i BARNGRUPPER

Från och med den 22 januari har Svenska kyrkan i Norrköping med anledning av Folkhälsomyndighetens restriktioner gjort tillfälligt uppehåll på all vuxenverksamhet. Barn- och ungdomsgrupper utan föräldrars närvaro och för barn födda 2002 eller senare får vara aktiva enligt beslut från 6 februari. Det är lokalen och möjligheten att hålla avstånd som avgör antalet deltagare i verksamheten eller grupperna. Barnens vuxna följeslagare hämtar och lämnar utomhus.

På webben kommer de grupper och verksamheter som för närvarande har pausats att publiceras med ”TILLFÄLLIGT UPPEHÅLL” vid respektive namn.

Borgs församling sträcker sig från Vrinnevi i öster till Vånga i väster. Det är en mångfasetterad församling med gamla landsortskyrkor och moderna stadsdelskyrkor. De elva kyrkorummen i församlingen har var och en sin egen profil som påverkar när och hur de används.

Den nuvarande församlingen bildades 2010 och har ca.35 anställda medarbetare med fyra olika arbetsställen: Klockargården i Klockaretorpet, Söderledskyrkan i Vilbergen, Skogängsgården i Skärblacka och Sjukhuskyrkan på Vrinnevisjukhuset.

Dessutom finns ca 400 ideella medarbetare med olika uppdrag i församlingen; sjunga i kör, leda en samtalsgrupp, vara minior- eller konfirmandledare, ansvara för kyrkkaffe eller sopplunch, vara gudstjänstvärd och mycket annat. Församlingen är samarbetskyrka med EFS och samverkar också med Missionskyrkan i Vånga och Skärblacka samt med andra aktörer.

Gudstjänster firas varje söndag i Söderledskyrkan, Klockaregården och Skogängsgården. Dessutom firas ytterligare någon eller några gudstjänster varje sön- eller helgdag i Vånga, Kimstad eller Skärkind.

Borgs församling präglas av mötesplatser för alla åldrar där vi tillsammans ser, bekräftar och bär hopp.

Här finns ett stort barn, familj - och ungdomsarbete, Klapp-o-klang grupp i Kimstad för de minsta, barnkör i Skogängsgården i Skärblacka, öppen förskola i Vånga och Söderledskyrkan, miniorer/juniorer i Klockargården, musiklekis och scouter i Söderledskyrkan, ungdomsgrupper i Skogängsgården, Klockargården och Söderledskyrkan. Till detta kan fogas samtalsgrupper, körer, soppluncher, film-och lyrikkvällar för vuxna och daglediga.

KONTAKTA BORGS FÖRSAMLING

E-post: borgs.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionens telefon och besökstider:
Mån, tors och fre 09.00-12.00 (tisdagar och onsdagar stängt)