Borgs församling

Borgs församling sträcker sig från Vrinnevi i öster till Vånga i väster. Det är en mångfasetterad församling med gamla landsortskyrkor och moderna stadsdelskyrkor. De elva kyrkorummen i församlingen har var och en sin egen profil som påverkar när och hur de används.

Den nuvarande församlingen bildades 2010 och har ca.35 anställda medarbetare med fyra olika arbetsställen: Klockargården i Klockaretorpet, Söderledskyrkan i Vilbergen, Skogängsgården i Skärblacka och Sjukhuskyrkan på Vrinnevisjukhuset.

Dessutom finns ca 400 ideella medarbetare med olika uppdrag i församlingen; sjunga i kör, leda en samtalsgrupp, vara minior- eller konfirmandledare, ansvara för kyrkkaffe eller sopplunch, vara gudstjänstvärd och mycket annat. Församlingen är samarbetskyrka med EFS och samverkar också med Missionskyrkan i Vånga och Skärblacka samt med andra aktörer.

Gudstjänster firas varje söndag i Söderledskyrkan, Klockaregården och Skogängsgården. Dessutom firas ytterligare någon eller några gudstjänster varje sön- eller helgdag i Vånga, Kimstad eller Skärkind.

Borgs församling präglas av mötesplatser för alla åldrar där vi tillsammans ser, bekräftar och bär hopp.

Här finns ett stort barn, familj - och ungdomsarbete, Klapp-o-klang grupp i Kimstad för de minsta, barnkör i Skogängsgården i Skärblacka, öppen förskola i Vånga och Söderledskyrkan, miniorer/juniorer i Klockargården, musiklekis och scouter i Söderledskyrkan, ungdomsgrupper i Skogängsgården, Klockargården och Söderledskyrkan. Till detta kan fogas samtalsgrupper, körer, soppluncher, film-och lyrikkvällar för vuxna och daglediga.

BORGS FÖRSAMLING

Församlingsexpeditionens telefon- och besökstider:

Mån, tors och fre 09.00-12.00 (stängt tisdagar och onsdagar)

Sommartider:

Mån, tors och fre 09.00-12.00 (stängt tisdagar och onsdagar samt fredag 16/7)

E-post: Borgs församling

Församlingsexpeditionens besöks- och postadress:
Wilhelm Wibergs gata 176, 603 77 Norrköping

Aktuellt i Borgs församling