Svenska kyrkan i Norrköping

Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon: +46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping Webbplats

Borgs församling

Borgs församling sträcker sig från Vrinnevi i öster till Vånga i väster. Det är en mångfasetterad församling med gamla landsortskyrkor och moderna stadsdelskyrkor. De elva kyrkorummen i församlingen har var och en sin egen profil som påverkar när och hur de används.

Den nuvarande församlingen bildades 2010 och har ca.35 anställda medarbetare med fyra olika arbetsställen: Klockargården i Klockaretorpet, Söderledskyrkan i Vilbergen, Skogängsgården i Skärblacka och Sjukhuskyrkan på Vrinnevisjukhuset.

Dessutom finns ca 400 ideella medarbetare med olika uppdrag i församlingen; sjunga i kör, leda en samtalsgrupp, vara minior- eller konfirmandledare, ansvara för kyrkkaffe eller sopplunch, vara gudstjänstvärd och mycket annat. Församlingen är samarbetskyrka med EFS och samverkar också med Missionskyrkan i Vånga och Skärblacka samt med andra aktörer.

Gudstjänster firas varje söndag i Söderledskyrkan, Klockaregården och Skogängsgården. Dessutom firas ytterligare någon eller några gudstjänster varje sön- eller helgdag i Vånga, Kimstad eller Skärkind.

Borgs församling präglas av mötesplatser för alla åldrar där vi tillsammans ser, bekräftar och bär hopp.

Här finns ett stort barn, familj - och ungdomsarbete, Klapp-o-klang grupp i Kimstad för de minsta, barnkör i Skogängsgården i Skärblacka, öppen förskola i Vånga och Söderledskyrkan, miniorer/juniorer i Klockargården, musiklekis och scouter i Söderledskyrkan, ungdomsgrupper i Skogängsgården, Klockargården och Söderledskyrkan. Till detta kan fogas samtalsgrupper, körer, soppluncher, film-och lyrikkvällar för vuxna och daglediga.