Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon:+46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping

Orgelakademi

Prova på att spela orgel en vecka i sommar! Norrköpings orgelakademi erbjuder barn och ungdomar att prova på orgel, kyrkans stoltaste instrument.

Vem: Du som är 10-16 år. Det är bra om du har spelat lite piano tidigare.

När: Måndag 24 juni-fredag 28 juni.

Måndag till torsdag är ramtiderna 09.00-16.00. På fredagen är familj och vänner välkomna på elevkonsert kl. 17.00 i S:t Olai kyrka med efterföljande grillfest i parken vid kyrkan.

Var: S:t Olai kyrka i Norrköping och Olaigården på Skolgatan 12 samt några närliggande kyrkor där vi besöker andra orglar.

Hur: Lektioner och andra orgelaktiviteter, utflykter och såklart glassätning samt orgelkonsert för anhöriga.

Kostnad: 250:- (det ingår material, luncher och utflykt)

Lärare: David Löfgren, Emil Holmberg och Martin Frodlund

Frågor tilldavid.lofgren@svenskakyrkan.se eller 011-241333

Anmälan: Senast 31 maj. OBS - begränsat antal platser!

Upplägg: Detta är en fem dagars kurs där du lär dig grunderna i att spela orgel. Kursen passar bra både för nybörjare och för dig som redan spelat lite orgel. Vi anpassar oss efter dina kunskaper. Det är en fördel om du spelat piano innan och kan lite noter.

Deltagarna får en orgellektion varje dag samt övningstid på egen hand vid en orgel. Det är dessutom grupplektioner i bland annat improvisation och du får lära dig hur en orgel fungerar. Vi kommer att besöka flera olika orglar under veckan och du får möjlighet att gå in en orgel och titta hur det ser ut!

På torsdagen blir det en dagsutflykt till Söderköping. Där besöker vi en extra intressant orgel och äter förstås glass! I anmälningsavgiften ingår lunch alla dagar samt glass i Söderköping. Det ingår även notmaterial och en mapp att förvara noterna i.

Kursen håller till i S:t Olai kyrka och Olaigården på Skolgatan 12, samt i några närliggande kyrkor. Ramtiderna är kl. 09.00-16.00 förutom på fredagen.

Vi tror att det blir en rolig, lärorik och spännande vecka!

Orgelundervisning under terminerna
Visste du om att Svenska kyrkan i Norrköping erbjuder gratis undervisning i orgel för barn och ungdomar under terminerna i mån av plats? Hör med din församling vad som erbjuds eller kontakta organist David Löfgren.

Vill du veta mer om Norrköpings orgelakademi?
Kontakt: David Löfgren, tel: 011-241333, e-post: david.lofgren@svenskakyrkan.se