Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon:+46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping

Orgelakademi

Prova på att spela orgel en vecka i sommar! Norrköpings orgelakademi erbjuder barn och ungdomar att prova på orgel, kyrkans stoltaste instrument.

Vem: Du som är 10-16 år. Det är bra om du har spelat lite piano tidigare.

När: Måndag 24 juni - fredag 28 juni. Måndag till torsdag är ramtiderna 09.00-16.00, men på fredagen håller vi på fram till ca 18.45, då den avslutande konserten med diplomutdelning är färdig. (Konserten börjar 18.00.)

Var: S:t Olai kyrka i Norrköping och Olaigården på Skolgatan 12 samt några närliggande kyrkor där vi besöker andra orglar.

Hur: Lektioner och andra orgelaktiviteter, utflykter och såklart glassätning samt orgelkonsert för anhöriga.

Kostnad: 250:- (det ingår material, luncher och utflykt)

Lärare: David Löfgren, Emil Holmberg och Martin Frodlund

Frågor tilldavid.lofgren@svenskakyrkan.se eller 011-241333

Anmälan: Senast 31 maj. OBS - begränsat antal platser!

Upplägg: Detta är en fem dagars kurs där du lär dig grunderna i att spela orgel. Kursen passar bra både för nybörjare och för dig som redan har spelat lite orgel. Vi anpassar oss efter dina kunskaper. Det är en fördel om du har spelat piano innan och kan lite noter.

Deltagarna får en orgellektion varje dag samt övningstid på egen hand vid en orgel. Det är dessutom grupplektioner i bland annat improvisation. Vi får lära oss hur en orgel fungerar och besöker några olika orglar under veckan. Vi går även in i en orgel och tittar hur det ser ut!

På onsdagen blir det en dagsutflykt inom Östergötland, då vi besöker någon extra fin orgel. I anmälningsavgiften ingår utflykten och lunch alla dagar samt glass någon dag. Det ingår även notmaterial och en mapp att förvara noterna i.

Under veckan bjuds vi på orgelkonsert och får själva spela konsert på fredagkvällen 18.00 i S:t Olai kyrka. Då är familj och vänner varmt välkomna att lyssna.

Vi tror det blir en rolig, lärorik och spännande vecka!

Orgelundervisning under terminerna
Visste du om att Svenska kyrkan i Norrköping erbjuder gratis undervisning i orgel för barn och ungdomar under terminerna i mån av plats? Hör med din församling vad som erbjuds eller kontakta organist David Löfgren.

Vill du veta mer om Norrköpings orgelakademi?
Kontakt: David Löfgren, tel: 011-241333, e-post: david.lofgren@svenskakyrkan.se