Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon:+46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping

Orgelakademi

Vill du spela Star Wars på orgel? På sommaren finns en orgelskola för barn och ungdomar som vill prova på orgel, kyrkans stoltaste instrument.

Att spela orgel liknar ingenting annat! Inget annat instrument har samma variationsmöjligheter. Vid orgeln finns möjlighet att spela all sorts musik. Bach såklart, men även vacker romantisk musik, poplåtar eller varför inte temat till Star Wars?

Vilket annat instrument kan man GÅ IN i? Att gå in i en stor orgel och se alla pipor är också en upplevelse.

I Norrköpings orgelakademi erbjuds ungdomar i åldern 12-19 år att prova på drottningen av instrument. Kursen avslutas med en konsert med möjlighet att bjuda in sina närstående att lyssna.

Vill du veta mer om Norrköpings orgelakademi?
Kontakt: Ulf Tellin, tel: 011-241435, e-post: ulf.tellin@svenskakyrkan.se