Foto: Niclas Fasth

Orgelakademi

Prova på att spela orgel en vecka i sommar! Norrköpings orgelakademi erbjuder barn och ungdomar att prova på orgel, kyrkans stoltaste instrument.

Det är en häftig upplevelse att spela med både händer och fötter! Det går både att improvisera och spela sin favoritmusik, eller varför inte prova att spela mästaren Bach?

Norrköpings orgelakademi är en fem dagars kurs där du lär dig grunderna i att spela orgel. Kursen passar bra både för nybörjare och för dig som redan spelat lite orgel. Vi anpassar oss efter dina kunskaper. Det är en fördel om du spelat piano innan och kan lite noter.

Deltagarna får en orgellektion varje dag samt övningstid på egen hand vid en orgel. Det är dessutom grupplektioner i bland annat improvisation och du får lära dig hur en orgel fungerar. Vi kommer att besöka flera olika orglar under veckan och du får möjlighet att gå in en orgel och titta hur det ser ut!

• Vem? Du som är 10-16 år. Det är bra om du har spelat piano tidigare.
  • När? Måndag 13 juni - fredag 17 juni kl 9.00-16.00
  • Var? S:t Olai kyrka i Norrköping och några andra orglar.
  • Hur? Lektioner och andra orgelaktiviteter, utflykter och såklart glassätning. På fredagen blir det en gemensam avslutning tillsammans med anhöriga.
  • Kostnad 250:- (det ingår material, luncher och utflykt)
  • Lärare Germund Annerbo, Stefan Fred och David Löfgren m fl.
  • Anmälan Anmälan senast 8/4    HÄR HITTAR DU ANMÄLNINGSFORMULÄRET
  • Frågor david.lofgren@svenskakyrkan.se / 011-24 13 33

Orgelundervisning under terminerna
Visste du om att Svenska kyrkan i Norrköping erbjuder gratis undervisning i orgel för barn och ungdomar under terminerna i mån av plats? Hör med din församling vad som erbjuds.

Vill du veta mer om Norrköpings orgelakademi?
Kontakt: David Löfgren, tel: 011-241333,
e-post: david.lofgren@svenskakyrkan.se