Orgelakademi

Prova på att spela orgel en vecka i sommar! Norrköpings orgelakademi erbjuder barn och ungdomar att prova på orgel, kyrkans stoltaste instrument.

Nu är anmälan öppen!
Du anmäler dig genom att fylla i formuläret som finns här.

Detta är en fem dagars kurs där du lär dig grunderna i att spela orgel. Kursen passar bra både för nybörjare och för dig som redan spelat lite orgel. Vi anpassar oss efter dina kunskaper. Det är en fördel om du spelat piano innan och kan lite noter. Det är en häftig upplevelse att spela med både händer och fötter! Det går både att improvisera och spela sin favoritmusik, eller varför inte prova att spela mästaren Bach?

Deltagarna får en orgellektion varje dag samt övningstid på egen hand vid en orgel. Det är dessutom grupplektioner i bland annat improvisation och du får lära dig hur en orgel fungerar. Vi kommer att besöka flera olika orglar under veckan och du får möjlighet att gå in en orgel och titta hur det ser ut!

• Vem? Du som är 10-16 år. Det är bra om du har spelat lite piano tidigare.
  • När? Måndag 22 juni - fredag 26 juni kl 9.00-16.00
  • Var? S:t Olai kyrka i Norrköping och några andra orglar.
  • Hur? Lektioner och andra orgelaktiviteter, utflykter och såklart glassätning.
  • På fredagen blir det orgelkonsert för anhöriga.
  • Kostnad 250:- (det ingår material, luncher och utflykt)
  • Lärare David Löfgren, Emil Holmberg, Martin Frodlund och Stefan Fred
  • Anmälan senast 15/4
  • Frågor david.lofgren@svenskakyrkan.se / 011-24 13 33

OBS - begränsat antal platser!

Orgelundervisning under terminerna
Visste du om att Svenska kyrkan i Norrköping erbjuder gratis undervisning i orgel för barn och ungdomar under terminerna i mån av plats? Hör med din församling vad som erbjuds eller kontakta organist David Löfgren.

Vill du veta mer om Norrköpings orgelakademi?
Kontakt: David Löfgren, tel: 011-241333, e-post: david.lofgren@svenskakyrkan.se