S:t Johannes församling

S:t Johannes församling ligger i den sydöstra delen av Norrköping och omfattar stadsdelarna Klingsberg, Ljura, Hageby, Navestad, Tingstad, Styrstad, Smedby, Rambodal och Brånnestad.

Idag bor cirka 28 000 personer i församlingen. 11 200 av dessa är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen består främst av stadsmiljö men innefattar också landsbygdsområden.

Det finns fyra kyrkor i församlingen, alla unika och speciella på sitt sätt. Styrstad kyrka och Tingstad kyrka ligger på landsbygden och har medeltida ursprung. I båda dessa kyrkor finns det ett rikt kulturarv. Navestad kyrka ligger i Ringdansens centrum och har ett välkomnande samtida och gemytligt kyrkorum. S:t Johannes kyrka finns centralt på Hagebygatan i Norrköping och ligger precis intill vackra S:t Johannes kyrkogård. Kyrkan invigdes 1906 och har under de senaste åren renoverats både ut- och invändigt. På Hagebygatan, mittemot kyrkan, finns också församlingens expedition.

Mångfald är ett ord som väl beskriver församlingen. Den inrymmer en stor variation av olika tillhörigheter och sammanhang, kulturer och språk samt etniciteter och religioner. Tillsammans med lokala samarbetspartners verkar församlingen för dialog och levande kultur- och religionsmöten i området.

Församlingens största fokusområden är gudstjänst, diakonal kyrka och mötesplatser där arbetet bland annat koncentreras på att skapa inkludering, delaktighet, fördjupning, glädje och gemenskap.

I S:t Johannes församling vill vi möta människor i gudstjänst, verksamhet, diakoni och i ideellt arbete. Varmt välkomna till oss.

S:T JOHANNES FÖRSAMLING

Telefon: 011-24 13 00

Församlingsexpeditionens ordinarie telefon- och besökstider:

Mån, ons och tors 09.00-12.00 (stängt tisdagar och fredagar samt röda dagar)

E-post: stjohannes.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionens besöks-och postadress:
Hagebygatan 77, 603 52 Norrköping

Aktuellt i S:t Johannes församling

Tisdagsmusik i S:t Johannes

På tisdagar bjuder S:t Johannes församling på härlig musik. Musikserien Tisdagsmusik i S:t Johannes välkomnar dig till en mängd olika musikaliska upplevelser i S:t Johannes kyrka 18.30 varje tisdag. Alltid fri entré.

S:t Johannes församlingsråd

Här hittar du mötesprotokoll och information om S:t Johannes församlingsråd.

Norrköpings pastorat

Kontakt till Svenska kyrkan i Norrköping

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!

Våra verksamheter

Varmt välkomna till Svenska kyrkan Norrköpings verksamheter och grupper. Här finns aktiviteter och mötesplatser för stora och små.

En präst hälsar på en konfirmand utanför en kyrka

Jobba i Norrköpings pastorat

Vill du skapa goda mötesplatser och göra skillnad i människors tro och liv? Välkommen till oss i Norrköping!