S:t Johannes församling

BESLUT OM UPPEHÅLL I VERKSAMHETER OCH BEGRÄNSAT ANTAL DELTAGARE i BARNGRUPPER

Region Östergötland uppmanar till en personlig lockdown från och med den 30 april. Med anledning av detta pausar därför Svenska kyrkan i Norrköping sin barn- och ungdomsverksamhet till och med den 14 maj.

Följ Folkhälsomyndigheten och Region Östergötlands riktlinjer och råd:

  • Träffa inga andra än dem du bor med
  • Stanna hemma vid minsta symtom.
  • Arbeta hemifrån om du kan.
  • Håll avstånd till andra – minst två meter
  • Utgå från att alla du möter är smittade

Personlig lockdown gäller alla, även de som är vaccinerade, har haft covid-19 med ett positivt test eller antikroppar. Alla måste ta personligt ansvar i det här läget och göra sitt yttersta. Tillsammans kan vi minska smittspridningen och förändra den allvarliga situation vi befinner oss i.

S:t Johannes församling ligger i den sydöstra delen av Norrköping och omfattar stadsdelarna Klingsberg, Ljura, Hageby, Navestad, Tingstad, Styrstad, Smedby, Rambodal och Brånnestad. Idag bor cirka 28 000 personer i församlingen. 11 200 av dessa är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingen består främst av stadsmiljö men innefattar också landsbygdsområden.

Det finns fyra kyrkor i församlingen, alla unika och speciella på sitt sätt. Styrstad kyrka och Tingstad kyrka ligger på landsbygden och har medeltida ursprung. I båda dessa kyrkor finns det ett rikt kulturarv. Navestad kyrka ligger i Ringdansens centrum och har ett välkomnande samtida och gemytligt kyrkorum. S:t Johannes kyrka finns centralt på Hagebygatan i Norrköping och ligger precis intill vackra S:t Johannes kyrkogård. Kyrkan invigdes 1906 och har under de senaste åren renoverats både ut- och invändigt. På Hagebygatan, mittemot kyrkan, finns också församlingens expedition.

Mångfald är ett ord som väl beskriver församlingen. Den inrymmer en stor variation av olika tillhörigheter och sammanhang, kulturer och språk samt etniciteter och religioner. Tillsammans med lokala samarbetspartners verkar församlingen för dialog och levande kultur- och religionsmöten i området.

Församlingens största fokusområden är gudstjänst, diakonal kyrka och mötesplatser där arbetet bland annat koncentreras på att skapa inkludering, delaktighet, fördjupning, glädje och gemenskap.

I S:t Johannes församling vill vi möta människor i gudstjänst, verksamhet, diakoni och i ideellt arbete. Varmt välkomna till oss.

S:T johannes församling

Telefon: 011-24 13 00

Församlingsexpeditionens telefon- och besökstider:

Mån, ons, tors 09.00-12.00 och 13.00-15.00 (tisdagar och fredagar stängt)

E-post: S:t Johannes församling

Församlingsexpeditionens besöks-och postadress:
Hagebygatan 77, 603 52 Norrköping

Aktuellt i S:t Johannes församling

Norrköpings pastorat