S:t Olofs församling

S:t Olofs församling är innerstadsförsamlingen i Norrköping och omfattar även stadsdelen Lindö.

S:t Olofs församling bildades 2010 av de tre församlingarna S:t Olai-, Hedvigs- och Matteus- församlingar och innerstadskyrkor. Till S:t Olofs församling hör också Lindö kapell beläget några kilometer utanför stadskärnan.

Drygt 42 000 människor bor inom församlingen och nära 22 000 av invånarna är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingsexpeditionen är belägen centralt på Skolgatan 12.

Inom S:t Olofs församling finns Linköpings Universitet Campus Norrköping, flertalet gymnasiekolor, kriminalvårdens häkte, det finskspråkliga församlingsarbetet och Hedvigs präst- och pilgrimsgård.

S:t Olofs församling är en musikprofilerad församling med många körer och en omfattande konsertverksamhet.

Det finns möjlighet att engagera sig som ideell i församlingen. Vi vill hålla kyrkorna öppna i innerstaden.

I S:t Olofs församling strävar vi efter att erbjuda många former av gudstjänster. De barn som deltar i våra gudstjänster erbjuder vi möjligheten till rörelse och lek i kyrkorummet med leksaker och böcker, och vi bjuder in till barnhörna eller söndagsskola för de som vågar och vill.

Församlingen samverkar också  runt stora händelser under året som Förintelsens minnesdag, Earth Hour, Nationaldagsfirandet, Kulturnatten och Lucia.

S:T OLOFS FÖRSAMLING

Församlingsexpeditionens telefon- och besökstider

Mån och ons 09.00-12.00 och 13.00-15.00 samt
tors 13.00-15.00 och fre 09.00-15.00 (stängt tisdagar)

Sommartider:

Mån, ons och fre 09.00-12.00 (stängt tisdagar och fredagar)

E-post: S:t Olofs församling

Församlingsexpeditionens besöks- och postadress:
Skolgatan 12, 602 25 Norrköping.

Aktuellt i S:t Olofs församling

Norrköpings pastorat