S:t Olofs församling

S:t Olofs församling är innerstadsförsamlingen i Norrköping och omfattar även stadsdelen Lindö.

S:t Olofs församling bildades 2010 av de tre församlingarna S:t Olai-, Hedvigs- och Matteus- församlingar och innerstadskyrkor. Till S:t Olofs församling hör också Lindö kapell beläget några kilometer utanför stadskärnan.

Drygt 42 000 människor bor inom församlingen och nära 22 000 av invånarna är medlemmar i Svenska kyrkan. Församlingsexpeditionen är belägen centralt på Skolgatan 12.

Inom S:t Olofs församling finns Linköpings Universitet Campus Norrköping, flertalet gymnasiekolor, kriminalvårdens häkte, det finskspråkliga församlingsarbetet och Hedvigs präst- och pilgrimsgård.

S:t Olofs församling är en musikprofilerad församling med många körer och en omfattande konsertverksamhet.

Det finns möjlighet att engagera sig som ideell i församlingen. Vi vill hålla kyrkorna öppna i innerstaden.

I S:t Olofs församling strävar vi efter att erbjuda många former av gudstjänster. De barn som deltar i våra gudstjänster erbjuder vi möjligheten till rörelse och lek i kyrkorummet med leksaker och böcker, och vi bjuder in till barnhörna eller söndagsskola för de som vågar och vill.

Församlingen samverkar också  runt stora händelser under året som Förintelsens minnesdag, Earth Hour, Nationaldagsfirandet, Kulturnatten och Lucia.

S:T OLOFS FÖRSAMLING

Församlingsexpeditionens telefon- och besökstider

Mån, ons, fre 09.00-12.00 och 13.00-15.00 och tors 13.00-15.00 (stängt tisdagar)

E-post: S:t Olofs församling

Församlingsexpeditionens besöks- och postadress:
Skolgatan 12, 602 25 Norrköping.

Aktuellt i S:t Olofs församling

Hedvigs prästgård

Längtar du efter ny inspiration och kraft i vardagen? Hedvigs prästgård är en plats där du kan hitta nycklar till andrum i din vardag.

Hur du blir medlem eller går ur Svenska kyrkan

Ditt medlemskap bidrar till ett gott liv för tusentals människor i Norrköping och ger dig möjlighet att själv dela en stor och god gemenskap. Här får du veta hur du blir medlem. Här finns också information om hur du lämnar oss om du väljer att gå ur Svenska kyrkan. Att gå ur kyrkan och avsluta ditt medlemskap kostar ingenting.

S:t Olofs församlingsråd

Här hittar du mötesprotokoll och information om S:t Olofs församlingsråd.

Norrköpings pastorat

Kontakt till enheter, församlingar och personal

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!

Våra verksamheter

Varmt välkomna till Svenska kyrkan Norrköpings verksamheter och grupper. Här finns aktiviteter och mötesplatser för stora och små.

Jobba hos oss

Svenska kyrkan i Norrköping är en berikande arbetsgivare som erbjuder gemenskap, en plats att växa och goda kollegor.