Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon:+46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping

Boka dop

Om du vill boka dop i någon av kyrkorna i Norrköping med omnejd och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, ringa eller mejla vårt administrativa centrum.

VÄLKOMMEN ATT BOKA EN TID FÖR DOP DIREKT HÄR PÅ WEBBEN

• Välj kyrka och/eller datum och få upp lediga tider i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade.

• Det finns möjlighet att låna lokal för dopkalas. Det framgår vid respektive doptid i kalendern om det finns en lokal tillgänglig.

• Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om ni är flera som vill döpas på samma tid (t.ex. syskon), fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.

• När din bokningsförfrågan skickats till oss gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse.

• Det finns möjlighet att låna dopklänning. Det går att välja på bokningssidan.

• Syns det inga tider i kalendern så beror det på att doptiderna redan är bokade. Det går att boka tid för dop senast 21 dagar innan doptillfället. Hittar ni ingen tid som passar så kontakta oss på vårt administrativa centrum.

Vid frågor kontakta oss på Administrativt centrum på telefon 011 – 24 24 24 eller mejla nkp.ac@svenskakyrkan.se

KONTAKTA ADMINISTATIVT CENTRUM

E-post: nkp.dop@svenskakyrkan.se

Öpettider: Måndag - fredag 09.00-12.00 och 13.00-15.00

OM DOP I SVENSKA KYRKAN I NORRKÖPING

Dopet är kostnadsfritt och du kan själv välja vilken kyrka du vill ha dopet i. Svenska kyrkan i Norrköping har många vackra kyrkor att välja på. Du kan även låna ett församlingshem där du kan ha en mottagning för släkt och vänner för att fira dopet. I de allra flesta församlingshem finns ett fullt utrustat kök med allt du kan komma att behöva till dopkalaset. Dopklänning eller dopdräkt för små barn finns att låna i församlingarna.

ETT PERSONLIGT & OMSLUTANDE DOP

Efter att du har bokat ditt dop i den kyrka du har valt kommer din doppräst kontakta dig för ett dopsamtal där ni går igenom hur en dopgudstjänst går till och om ni har några särskilda önskemål inför dopet. Du har till exempel möjlighet att välja dikter och sånger till dopet. Genom att välja texter och musik som betyder mycket för dig och din familj kan dopet bli än mer personligt och omslutande. Du kan även ge familjemedlemar, släktingar och anhöriga olika uppgifter under dopet, till exempel hälla upp vatten i dopfunten, tända ljus, läsa texter eller sjunga.