Närbild på röda höstlöv i solen.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Svenska kyrkan i Norrköping

Gudstjänster och kyrkoåret

En person sitter i en soffa med sin dator i knät och följer en digital gudstjänst.

Digitala gudstjänster och andakter

Här kan du se pastoratets digitala gudstjänster och andakter

Körledare Malin Ekstrand syns bakifrån i skärpa, hon dirigerar kören. I oskärpa ser man en del av den stora kören Åby gospel. De är klädda i rött och svart.

Musik i juletid i Norrköpings pastorat

Välkommen att ta del av konserter med advents- och julpsalmer, sånger och körstycken. Se juletidens musikkalendarium här!

Advent- och jul i Svenska kyrkan Norrköping

När vi tänder våra adventsstjärnor och våra ljus förbereder vi oss inför den efterlängtade julen. Varmt välkommen till kyrkan i advent och jul!

Aktuellt

Årets stipendiater är utsedda

S:t Olofs församling förvaltar ett antal stipendier, bland annat inom musik och kultur. Nu har det blivit klart vilka som blir årets stipendiater. I år går G T Bäckmansstipendiet till Ebba Lejonclou (sång/opera).

Digitala guider i Norrköping

Nu har Norrköpings pastorat tagit fram digitala vandringar där du som vill enkelt ska kunna läsa om vår kyrkor och kyrkogårdar. Guiderna går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.

Hedvigs kyrka 350 år

Hedvigs kyrka invigdes den 1 november 1673. Det innebär att kyrkan nu är 350 år. Det firar vi med en miniserie i tre delar med Norrköpingshistoriker Peter Kristensson, där han berättar om kyrkans spännande historia och föremål.

En präst hälsar på en konfirmand utanför en kyrka

Jobba i Norrköpings pastorat

Vill du skapa goda mötesplatser och göra skillnad i människors tro och liv? Välkommen till oss i Norrköping!

Gudstjänster och andakter i Norrköping

I Svenska kyrkan i Norrköping firas gudstjänster i alla fyra församlingar varje söndag och ofta på andra dagar i veckan också. En gudstjänst är öppen för alla och du är alltid välkommen till kyrkan. Hoppas vi ses!

Dop och vigsel

Boka vigsel i Norrköping

Att vigas är att välja varandra, inför oss själva, varandra och hela världen. Välkommen att boka vigsel i Norrköpings pastorat.

Ett dop i en kyrka. En liten flicka bär ett dopljus för att överlämna till det nydöpta barnet.

Boka dop i Norrköping

Om du vill boka dop i någon av kyrkorna i Norrköping med omnejd och eventuell lokal för dopkalas kan du antingen boka här på webben, ringa eller mejla vårt administrativa centrum.

Norrköpings pastorat

Medlemskap i Svenska kyrkan i Norrköping

Ditt medlemskap bidrar till ett gott liv för tusentals människor i Norrköping och ger dig möjlighet att själv dela en stor och god gemenskap. Här får du veta hur du blir medlem. Här finns också information om hur du lämnar oss om du väljer att gå ur Svenska kyrkan. Att gå ur kyrkan och avsluta ditt medlemskap kostar ingenting.

Kontakt till Svenska kyrkan i Norrköping

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!

Vad händer i kyrkan?

Titta i webbkalendern, ladda ner På gång-bladet eller sök i appen Kyrkguiden för att se vad som händer i Norrköpings pastorat!

Kyrkor, lokaler och kyrkogårdar

Svenska kyrkan i Norrköping har inte mindre än 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Församlingar och DC

Svenska kyrkan i Norrköping består av Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Diakonicentrum - DC är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna.

Våra verksamheter

Varmt välkomna till Svenska kyrkan Norrköpings verksamheter och grupper. Här finns aktiviteter och mötesplatser för stora och små.

Samtal och stöd i Norrköping

I Svenska kyrkan finns stöd och hjälp att finna i olika former. I bland annat samtal, i sorgen, på sjukhuset, på skola och universitet. Vi finns här.

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Omvälvande saker inträffar i livet. När man står med ett nyfött barn i sin famn. När man möter motgångar och besvikelser. När krisen inträffar. När man är kär. Svenska kyrkan har ett rum och ett sammanhang för de viktiga händelserna i livet.

Grind

Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping

Kyrkogårdsförvaltningen ombesörjer bl.a. skötsel av gravar och kyrkogårdar, plantering av blommor och vissa tjänster i samband med begravning, såsom grävning och täckning av gravar. Norrköpings kyrkogårdsförvaltning omfattar sammanlagt 23 kyrkogårdar.

Förtroendevalda i Norrköping

En del av kyrkans tradition, utveckling och demokratiska grund

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.

Svenska kyrkan Norrköping i pressen

På VIA TT kan du läsa om aktuella händelser i Svenska kyrkan Norrköping genom våra pressmeddelanden. Här hittar du också vårt pressrum med bilder och logotyper.

Lyssna, läs och titta

Podcast-Kyrkpodden

Har du lyssnat på Kyrkpodden? Kyrkpodden är Svenska kyrkan i Norrköpings podcast där kyrkoherde Katarina Wändahl möter aktuella gäster som på olika sätt arbetar för och i Norrköping. Här samtalas om allt mellan himmel och jord, men fokus hamnar lite extra för området som ligger oss nära till hjärtat, nämligen hur man skapar ett gott liv för alla i Norrköping.

Hej Livet

Hej Livet är ett magasin som berör livsfrågor. Det tar upp viktiga, oviktiga, rörande, vardagliga, ovanliga och vanliga frågor. Läs det senaste numret här!

Tidningen Ett gott liv ligger på en linneduk. Bredvid står en kopp med kaffe och man anar lite gröna växter i förgrunden.

Ett gott liv-tidningen

Här kan du läsa mer om Svenska kyrkans arbete i Norrköping.

Facebook

Följ Svenska kyrkan i Norrköping på Facebook.

Instagram

Följ Svenska kyrkan i Norrköpings vandringskonto på Instagram.

Youtube

Hitta Svenska kyrkan i Norrköping på Youtube.