Svenska kyrkan i Norrköping Besöksadress: Nya Rådstugugatan 7, 60242 NORRKÖPING Postadress: BOX 263, 60104 NORRKÖPING Telefon:+46(11)241000 E-post till Svenska kyrkan i Norrköping

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan är till för dig som är patient eller anhörig, men även för dig som har ditt dagliga arbete på Vrinnevisjukhuset.

Sjukhuskyrkans personal är liksom all personal på sjukhuset bunden av tystnadsplikt/sekretess. Inga journaler förs över samtalen med dem som besöker oss.

Sjukhuskyrkan på Vrinnevisjukhuset:

•erbjuder stöd, själavård och enskilda samtal.
•ordnar regelbundna gudstjänster, andakter och musikprogram.
•erbjuder enskild nattvard.
•förmedlar kontakt med hemförsamlingar och företrädare för andra religioner.
•medverkar i utbildningssammanhang och personalgrupper/anhöriggrupper.
•arbetar med LEVA VIDARE – grupper för dig som har förlorat små barn eller för dig som har förlorat någon vuxen genom suicid.

Har du frågor ta kontakt med oss.

Kris och jobbiga situationer

Kris innebär reaktioner på en livssituation där våra tidigare erfarenheter inte är tillräckliga för att kunna hantera situationen. När man hamnar i kris är det inte ovanligt att man känner vanmakt. När något känns jobbigt är du alltid välkommen att prata med oss.

När någon dör

I samband med att någon dör kan det kännas bra att få tala med någon. Vi i Sjukhuskyrkan har erfarenhet av sorg och avsked. Att ta farväl av den döde på sjukhuset gör dödsfallet mer verkligt. En avskedsstund kan hållas antingen på rummet där den döde vårdats eller i ett rum för avsked. Avskedsrum finns på akuten, IVA och bårhuset.

En arbetsplatskyrka

Vi finns tillgängliga på sjukhuset dagtid och kan vara ett stöd och en samtalspartner för anställda på sjukhuset. Vi deltar i Regionens krisstödsarbete.

Vi som arbetar i Sjukhuskyrkan

Helena Larsson, Borgs församling

Sjukhuskyrkan, Kantor

Kaisa Wassberg, Borgs församling

Sjukhuskyrkan, Diakon

Eva Williams, Borgs församling

Präst, Sjukhuskyrkan

Vill du vara gudstjänstvärd på vrinnevisjukhuset?

Vill du vara gudstjänstvärd på Vrinnevisjukhuset?

Sjukhuskyrkan söker dig!

Du kan göra en viktig insats! Som att hämta patienter, i rullstol eller i säng, från avdelningarna eller hjälpa till vid gudstjänsten. Du är med i en grupp som kommer en söndag var femte vecka. Gudstjänst kl 10.30.

Vill du veta mer?
Ring sjukhusdiakon