Fullt med människor inne i Botkyrka kyrka, vända bort mot kameran som är riktad mot altaret. I höger hörn står det "Tro, hopp och kärlek", med ett regnbågshjärta

Botkyrka församling

I Botkyrka församling gestaltas, med hopp och tillit, Guds nåd för hela skapelsen. Välkommen precis som du är.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Hear My Prayer

Botkyrka Kammarkör i Ängskyrkan söndag 2 oktober 17.00.

Pianokonsert med Peter Friis Johansson

Tullinge kyrka söndag 25 september 18.00.

En öppen bok ligger på ett bord. I bakgrunden syns en kvinna med brunt hår och gul tröja. Hon håller i en mugg.

Läs- och samtalsserie i Tullinge kyrka

Om att bli sig själv inför Guds ansikte. Tre söndagar efter mässan i Tullinge kyrka. Start 2 oktober

Underbara toner i höstkvällen

Violin och piano - Ängskyrkan tisdag 27 september 18.00.

Kollage med bild på Botkyrka kyrka, en ukrainsk flagga, en person som lämnar matkassar utanför en lägenhetsdörr och två personer som håller varandra i handen

Så hjälper Botkyrka församling ukrainska flyktingar

Kriget i Ukraina har pågått i över ett halvår. Miljontals människor är på flykt, tusentals har tagit sig till Sverige och flera hundra av dem bor nu i Botkyrka. Tillsammans med Botkyrka kommun och aktörer i civilsamhället hjälper och stöttar Botkyrka församling ukrainska flyktingar här i Botkyrka.

Ungdomar i vita kåpor uppställda för konfirmationsfotografering.

Konfirmationsgrupper med start i höst

Under konfirmationstiden pratar vi om olika frågor, allt mellan himmel och jord. I höst startar tre grupper, läs mer och anmäl dig till någon av dem!

Mot en grön bakgrund står det med vit text "Här för dig".

Här för dig

Gud vill dela livet tillsammans med dig, oavsett om du gråter eller ler, sörjer eller dansar. I Botkyrka församling får vi dela livet med varandra och Gud, tillsammans finns vi här för varandra.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Någon att prata med

Ibland kan vi behöva någon att prata med. Du kan få kostnadsfria samtal med en diakon eller präst. Samtalen sker under tystnadsplikt.

Nyhetsbrev från Botkyrka församling

Vill du få information om vad som händer i Botkyrka församling? Prenumerera på våra digitala nyhetsbrev.

Botkyrka församlingblad

Här kan du läsa Botkyrka församlingsblad - både det senaste numret och äldre tidningar.

Kontaktuppgifter och telefontider

Välkommen att ta kontakt med oss. Här finns telefon- och besökstider för vår expedition och kyrkogårdsförvaltningen . Du hittar även kontaktuppgifter till våra medarbetare här.

Siluetten av några personer som sitter runt ett bord. På bordet står en soppkastrull och några skålar.

Samtal och stöd - diakoni

Vi erbjuder enskilda samtal med diakon, samtalsgrupper för dig som sörjer en anhörig, terapiverksamhet och hjälp för dig som lever i någon form av utsatthet.

Aktuellt från Botkyrka församling

Prenumerera via RSS

Så hjälper Botkyrka församling ukrainska flyktingar

Kyrkogårdsförvaltningen flyttar till Lilla Dalens begravningsplats

Publicerad:

Från och med 5 september hittar du kyrkogårdsförvaltningens expedition på Lilla Dalens väg 30.

Handmålade fågelholkar finns nu på Botkyrka kyrkogård

Publicerad:

Ett tiotal handmålade fågelholkar har satts upp på Botkyrka kyrkogård. De är målade och dekorerade av barn i Ljusets kyrka.

Första gången sen medeltiden klingar Botvids sånger igen i Botkyrka kyrka!

Publicerad:

Pressmeddelande: Genom ny forskning har delar av Botvidsofficiet kommit fram ur arkiven, med sånger skapade under 1200-talet för att hylla och ihågkomma Sankt Botvid. Vid en konsert i Botkyrka kyrka på lördag den 20 augusti uppförs nu delar ur Botvidsofficiet.

Läs årets sommarnummer av Botkyrka församlingsblad

Publicerad:

En fullspäckad tidning med reportage om tillit, en intervju med familjen Johansson som startade en bondgård mitt i stan och mycket mer! Läs den digitalt här.

Dop, bröllop, begravning

Dop, konfirmation, vigsel och begravning. I kyrkan finns det rum för alla livets stora händelser, från livets början till slut. Dop- och vigseltider kan bokas direkt i webbläsaren.

Barnfamilj leker och spelar musik i en kyrka

Verksamhet för alla

Gudstjänster, körer, samtalsgrupper, öppen förskola, bibelsamtal och annan gemenskap. Här finns något för alla - oavsett ålder och bakgrund.

Musik och körer

Gillar du att sjunga? Det finns en kör för dig!

Urngravar med gravstenar på en grön gräsmatta. I bakgrunden syns en blå himmel och träd med gula löv.

Kyrkogårdsförvaltning

Kyrkogårdsförvaltningen i Botkyrka hjälper dig med alla frågor om gravrätt, skötselavtal med mera.

Sankt Botvids pilgrimsled

Sankt Botvids pilgrimsled sträcker sig mellan Salems kyrka och Botkyrka kyrka. Vandringsleden är ca 8 km lång.

Kyrkor & kyrkogårdar

I församlingen finns sex kyrkor, två kyrkogårdar och en begravningsplats