Fullt med människor inne i Botkyrka kyrka, vända bort mot kameran som är riktad mot altaret. I höger hörn står det "Tro, hopp och kärlek", med ett regnbågshjärta

Botkyrka församling

I Botkyrka församling gestaltas, med hopp och tillit, Guds nåd för hela skapelsen. Välkommen precis som du är.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva

Politikersamtal om Integration och mångfald 16/8

Samtal med politiker från Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och Kristdemokraterna i Botkyrka. Ljusets kyrka I KVÄLL tisdag 16/8 18.30. Fri entré. En del av samtalsserien Botkyrka en kommun, som arrangeras av kyrkor i Botkyrka inför valet i september.

Jazz i sensommarkväll

Jazz i Ängskyrkan tisdag 30 augusti 18.30. Åberg Trio.

Kollage med en Botvidsskulptur, prästen Ingemar klädd som Botvid och en kvinna som vandrar utomhus i sommarmiljö

Församlingshelg 20-21 augusti

Vandring, utflykt och nyupptäckt medeltida musik, med tema Botvid.

Tullinge kyrka omgiven av grönt gräs, grönskande träd och en blå himmel. Ovanpå bilden finns tecknade vimplar och ballonger

Festsöndag i Tullinge kyrka

Söndag 4 september från 10.00. Mässa, mat, sång och samtal.

Skulptur av Botvid

Botvids officium - medeltida musik till Botvids minne

Botkyrka kyrka lördag 20 augusti 17.00. Fri entré. Unikt berättande om Botvids minne i toner, bilder och text.

Glad flicka

Verksamhetsstarter i höst

Här hittar du information om våra verksamheter och när de startar.

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Någon att prata med

Ibland kan vi behöva någon att prata med. Du kan få kostnadsfria samtal med en diakon eller präst. Samtalen sker under tystnadsplikt.

Nyhetsbrev från Botkyrka församling

Vill du få information om vad som händer i Botkyrka församling? Prenumerera på våra digitala nyhetsbrev.

Botkyrka församlingblad

Här kan du läsa Botkyrka församlingsblad - både det senaste numret och äldre tidningar.

Kontaktuppgifter och telefontider

Välkommen att ta kontakt med oss. Här finns telefon- och besökstider för vår expedition och kyrkogårdsförvaltningen . Du hittar även kontaktuppgifter till våra medarbetare här.

Siluetten av några personer som sitter runt ett bord. På bordet står en soppkastrull och några skålar.

Samtal och stöd - diakoni

Vi erbjuder enskilda samtal med diakon, samtalsgrupper för dig som sörjer en anhörig, terapiverksamhet och hjälp för dig som lever i någon form av utsatthet.

Aktuellt från Botkyrka församling

Prenumerera via RSS

Läs årets sommarnummer av Botkyrka församlingsblad

Publicerad:

En fullspäckad tidning med reportage om tillit, en intervju med familjen Johansson som startade en bondgård mitt i stan och mycket mer! Läs den digitalt här.

Klockargården renoveras i sommar

Publicerad:

Under juni, juli och augusti ska Klockargårdens fasad och fönster renoveras.

Lunchmusiken i Botkyrka församling firar 20 år

Publicerad:

Firas i Botkyrka kyrka, torsdag 2 juni 12.00.

Gudstjänst och diakoni i fokus - nu inleds ombyggnation av Tumba kyrka

Publicerad:

Gudstjänst och konsert, terapi, sorgestöd, samtalsgrupper och öppen diakonimottagning - Botkyrka församling vill satsa på att utveckla verksamheten i Tumba kyrka.

Läs senaste numret av Botkyrka församlingsblad

Publicerad:

En fullspäckad tidning med reportage om återseendets glädje, böcker och språk på Tumba bibliotek, inför Stockholms bokhelg, fakta om ägg, kalender för påskens gudstjänster och mycket mer. Läs tidningen här!

Dop, bröllop, begravning

Dop, konfirmation, vigsel och begravning. I kyrkan finns det rum för alla livets stora händelser, från livets början till slut. Dop- och vigseltider kan bokas direkt i webbläsaren.

Barnfamilj leker och spelar musik i en kyrka

Verksamhet för alla

Gudstjänster, körer, samtalsgrupper, öppen förskola, bibelsamtal och annan gemenskap. Här finns något för alla - oavsett ålder och bakgrund.

Musik och körer

Gillar du att sjunga? Det finns en kör för dig!

Urngravar med gravstenar på en grön gräsmatta. I bakgrunden syns en blå himmel och träd med gula löv.

Kyrkogårdsförvaltning

Kyrkogårdsförvaltningen i Botkyrka hjälper dig med alla frågor om gravrätt, skötselavtal med mera.

Sankt Botvids pilgrimsled

Sankt Botvids pilgrimsled sträcker sig mellan Salems kyrka och Botkyrka kyrka. Vandringsleden är ca 8 km lång.

Kyrkor & kyrkogårdar

I församlingen finns sex kyrkor, två kyrkogårdar och en begravningsplats