Loggan för podden Botkyrkas unga mot en suddig bakgrund, där en mikrofon och datorskärm syns.

Botkyrkas unga podcast

Samhällsfrågor och religion. Ungdomar från Svenska kyrkan i Botkyrka diskuterar och berättar utifrån sina egna liv och erfarenheter. Lyssna på podcastserien här.

I Botkyrka möts människor från hela världen, med olika kulturer, religioner och ursprung. Hur är det att växa upp i denna miljö och stämmer medierapporteringen om norra Botkyrka verkligen? Podcasten Botkyrkas unga är inspelad av församlingens ungdomar i norra distriktet. Syftet är att lyfta och fånga upp deras tankar kring olika samtalsämnen.

I denna podd är det ungdomarna som pratar och diskuterar utifrån sina tankar och funderingar. Varje avsnitt har ett grundtema, som kretsar kring samhällsfrågor, livserfarenheter och kristen tro.

Prenumerera på podden

Avsnitt 2 - Vilken jord lämnar vi efter oss?

Publicerat 1/12 2021 - Vad är det för jord vi lämnar efter oss? Ett stor och svår ämne, men viktigt att prata om. Och detta diskuteras i det andra avsnittet av Botkyrkas unga podcast. Lyssna på avsnittet här nedanför:

Avsnitt 1 - Vi i Botkyrka

Publicerat 4/11 2021 - I det första avsnittet av Botkyrkas unga podcast pratar Manuella, Isac, Maria och Julian om hur det är att växa upp och leva i Botkyrka. De berättar även om vilka de är.

Dessutom intervjuas Jonas Rhodiner, biskop Eva Brunne och Alexandra Pascalidou, som har sett bioversionen av Framtiden bor hos oss, en filmserie om hur det är att vara kyrka i en förortsmiljö som här i Botkyrka.

Lyssna till avsnittet här nedanför:

Tidigare avsnitt

Under våren 2021 släppte vi ett par testavsnitt av podden, som då kallades Ljusets ungas podcast. Du kan lyssna på dem här nedanför:

Fastan del 3

I det sista avsnittet med tema fastan är det Leon, Rebecka och Simon som diskuterar sina tankar om bön och bot. De pratar bland annat om varför det är viktigt för dem att be.

Fastan del 2

I detta avsnitt diskuterar Manuella och Richard deras egna tankar och syn på prövningar och om fastan är en prövning eller inte.

Fastan del 1

I podcastens första tre avsnitt är huvudtemat fastan. I detta avsnitt diskuterar Maria, Julian och Richard vad fasta är för dem och pratar om deras syn på religiös fasta.